"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

A harmadik újonccal is összecsapunk

Serie A 6. forduló: SPAL előtt

2017. szeptember 22. - Pietro87

spal_napoli.JPG

A Lazio elleni szép és egyben nagyon fontos győzelem után újra idegenbe látogatunk, mégpedig Ferrarába, a Serie B előző évadának győzteséhez, a SPAL-hoz. Vagyis hat forduló alatt letudjuk az összes újonc elleni meccsünket, mely a sorsolás pillanatában még óvatosságra is inthetett volna bennünket, hiszen ilyenkor és ha még van esélyük a bennmaradásra, akkor tavasszal a legveszélyesebbek ezek a gárdák. Viszont eddig hibátlanok vagyunk és hasonló folytatásban reménykedünk a Stadio Paolo Mazzában is.

Akár csak a Benevento, úgy a ferrarai gárda is hétmérföldes csizmákkal lépte át az osztályokat, ugyanis mihelyst feljutottak a Serie B-be, még egy szintet tudtak feljebb lépni. Ráadásul a SPAL ennek tetejébe még a bajnoki címet is behúzta és nagyon stabil csapat képét mutatta mindvégig a bajnokságban. Trénerük, Leonardo Semplici 2014-től irányítja a gárdát és ha valakit, vagy valamit, hát akkor őt kell megemlíteni elsőként a ferrarai csoda első számú csodatevőjének. Semplici, a beneventói edzőhöz, Baronihoz hasonlóan firenzei születésű, az ottani primavera csapattól érkezett a SPAL-hoz, csupán ő játékosként nem fordult meg a Napolinál, jobbára jelentéktelen csapatoknál futotta játékoskarrierjét. Formációban a 3-5-2-t részesíti előnyben, mely lehet masszív és ha jól megszervezett, a nagy csapatok számára igen kellemetlen felállás. És védekezésben könnyen átalakítható 5 védős rendszerré, olykor áthatolhatatlan bunkerré. 

Egyébként a SPAL eddigi szereplésére nem lehet rossz szót mondani, hiszen az első fordulóban gólt sem engedtek a Laziónak, ráadásul ponttal távoztak az Olimpicóból. Ilyen visszatérésre aligha számítottak a drukkerek. Majd következett az Udinese legyőzése otthon, hogy egy talán némi magyarázkodásra szoruló hazai Cagliari elleni vereséget közrefogjon két vállalható milánói vesztes meccs. Illik megemlíteni, hogy a Milan a hétközi fordulóban csak két 11-essel tudta feltörni őket. A csapat magját megtartották, hoztak olyan rutinos támadókat, mint Borriello, vagy a kontráknál kiválóan alkalmazható Paloschi, de Ferrarába tette át székhelyét a tőlünk kikölcsönzött Grassi is. Jelenleg őket vélem a legerősebbnek az újoncok közül, akiknél a szezon végére összejöhet a bennmaradás.

spalnapoli2.png

Készülnek már a fiúk

Figyelembe véve azt, hogy hétközi forduló volt és jövő héten már jön a Bajnokok Ligája újabb köre, kíváncsiak vagyunk, hogy Sarri miként fog ügyeskedni a csapattal. Néhol írják, hogy Mario Rui és Maksimovic is pályára léphet, máshol csak minimális változtatást vizionálnak. Az is jó kérdés, hogy Mertens kapjon-e pihenőt, vagy Sarri inkább vele kezdi el a meccset - nem hagyva semmit a véletlenre - és újra Milikkel a kezdőben fog felállni a BL-ben a Napoli. A középpályára várunk pár friss arcot, Diawara vagy Zielinski, vagy akár egyszerre a kettő is szerepet kaphat. Annyi biztos, hogy hátul Hysaj visszatér a helyére és ha Sarri előrelátó, akkor valószínűleg egyben hagyja az alapnégyest. Legalább is nem kellene ezt most megbontani, mikor a cél, hogy tovább növeljük száz százalékos mérlegünket és folytassuk az aranyért menő csatát az ellenfelekkel. 

maradona_mertens.jpgEzt azért emeljük ki, mert ha tavaly valamiben keresni kell a bukás okait, akkor azokat a kis csapatok ellen elszórt pontokban fogjuk megtalálni. Szinte tragikomikus, hogy míg a milánói csapatok ellen bezsebeltük a maximális 12 pontot, addig a Sassuolóval kétszer is döntetlent játszottunk, míg a Pescara, Genoa, Palermo trióval egyszer-egyszer. Bele sem merünk gondolni, hogy ha egy kicsit jobban jövünk ki ezekből a meccsekből, mi lett volna. Azt viszont szörnyű megállapítani, hogy a Pescara és a Palermo kiesett és a többieket is a 12. helytől lefelé kell keresni a tavalyi táblázaton.

Idén annyi változás állt be, hogy ha néha nehezen is, de eddig behúzzuk az ilyen meccseket. Sőt, úgy, hogy jobbára a második félidőben döntjük a a magunk javára a három pont sorsát. Az Atalanta és a Lazio ellen vesztésre álltunk még félidőben, a Bologna ellen pedig döntetlenre. A gólok száma is figyelemre méltó, hiszen a 19-ből 13-at  a második játékrészben vittünk be. A jó fizikai állapot, a mentális fejlődés mind-mind összejátszanak, hogy ilyen statisztikákat produkálunk.

Szombat 18 órától (Digi Sport 1) aztán majd meglátjuk, hogy mire megyünk a harmadik újonc ellen. Ahogy fentebb már írtuk, nagyon kellene a győzelem az álmok további építgetéséhez; ahhoz, hogy sikerrel a nyakunkban menjünk ki a Feyenoord ellen; és hogy mi drukkerek újra örömünket lelhessük ebben a  nagyszerű csapatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr1712887078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása