"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Meccsnézés, utazás, szurkolói klub

2018. február 28. - Pietro87

tifosi-napoli-1.jpg

Az utóbbi pár hónapban lecsökkent a blogon megjelenő bejegyzések száma, valamint részemről az elmúlt egy-másfél hétben a facebookon való posztolás is. Utóbbi az elromló gépemre fogható, mely hibáját azóta szerencsére sikerült kiküszöbölni. Előbbi pedig sajnos a kevés idő, munka, egyéb elfoglaltságok számlájára írható fel, mely szerintem az itt posztolók mindegyikére igaz. Hogy a továbbiakban, a következő idény során miként lesznek bejegyzések, milyen témákra összpontosítva és rendszerességben, az majd kiforrja magát.

Ebből is kiindulva, valamint a blogolás és a facebook oldal szintjét elhagyva, onnan eggyel feljebb lépve ismertetném korábbi, mai napig is élő terveimet, melyről itt írtam. (Utolsó bekezdés.)

Mert olyanféle terveim mindig is voltak, hogy a facebook oldalon létrejött kis közösségünk, ne csak online ismerje egymást, hanem közös meccsnézésen vegyen részt, együtt utazzon egy bajnoki meccsre Nápolyba, akár egy szurkolói csoport tagjaként. És itt már el is árultam, hogy mi az a három dolog, az három pillér, melyre fel szeretném építeni az elképzeléseimet.

A legegyszerűbb, leggyorsabb és legkivitelezhetőbb megoldás az a közös meccsnézés lehetne, melyre szerintem ennél a helynél alkalmasabbat nem is lehetne találni itthon. Mondom ezt úgy, hogy még nem jártam a pizzériájukban, de ahogy a mondás szól: "ami késik, az nem múlik". Egy időpont megbeszélése, egy olyan meccs kiválasztása, melyet remélhetőleg a TV is - rangadók előnyben - és mehet is a szurkolás.

dacia_arena_utazas.jpg

Minden magyar olaszfoci drukker Mekkája

Macerásabb téma már a meccsre, akár a Nápolyba való kiutazás, de bőven megoldható a dolog, ha időben cselekedik az ember. Itt elsősorban a repülőgépek és a szállások lefoglalására gondolok, melyekre ésszerűbb jóval a kiválasztott meccs dátuma előtt lecsapni. A Wizz Airnél és a Ryanairnél elég kedvező árakat találhatunk és szállásban is ki lehet fogni olyat, melynek kifizetése után nem fog fájni a fejünk. Például a májusi Napoli - Torinóra sikerült egy olyat összehalásznom, melyből oda-vissza repülőjeggyel és három éjszakával nem rúgott többre a költség 60 ezer Ft-nál. A szállás a képek alapján megfelelő volt, a központban is volt és ha már egyszer Nápolyban vagyok, nem a szálláshelyen fogom tölteni időm jelentős részét.

A random Napoli meccsre való kiutazástól egy fokkal feljebb lévő a szurkolói csoport életre hozása és annak fenntartása. Kicsit olyan ez, mint az újonc csapatok élete: az esetleges sikeresen megvívott első szezon után kiharcolni a következő idénybeli tagságot. Vagyis nem elég egy lehetőleg hivatalosan is bejegyzett csoportot megalkotni, hanem azt legalább éves rendszerességű programokkal, találkozókkal, közös meccsnézéssel és meccsekre való utazással megtölteni. Nyilván Udine városa kötelező túra lenne, mint oly' sok honfitársunk esetében, de Nápoly mellé egy-egy északi város is beeshetne. Hogy ez busszal, vagy autókkal érné meg jobban, nagyon a jövő zenéje még. Csupán annyi biztos, hogy egy ilyen klubot működtetni nem egy-két emberes feladat lenne. Viszont ha már - és itt nem lebecsülve őket - a Parmának is van magyar szurkolói csoportja, eltekintve a Juve, Inter, Milan, Roma, Lazio ötösfogattól, nem lenne ördögtől való dolog egy ilyen a Napoli számára is.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr8413705832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása