"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Dupla vagy semmi

Bajnokok Ligája csoportkör 5. forduló: Sahtar Doneck előtt

2017. november 21. - Pietro87

napsahtar2.jpg

A bajnokságban hasít, legfőbb riválisával szemben még előnyét is növeli kedvenc csapatunk úgy, hogy közben kulcsjátékosokat veszít el a hosszú menetelés során. Ellenben a Bajnokok Ligájában eddig sajnos nem termett sok babér és könnyen előfordulhat, hogy ma végleg bezárja előttünk kapuit a legrangosabb európai kupasorozat.

Talpon maradni vagy elbukni? Ez is lehetne a kérdésünk, hiszen olyan ponthoz érkeztünk a csoportkörben, mikor már nem érdemes számolgatni, mert csupán egyetlen kimenetel létezik az életben maradáshoz és magában rossz vicc, hogy még ez sem garantálja a végső megmenekülést. És ezért is lehet becsapós a cím, mert egy mai győzelemmel csak kitoljuk az ukrán orosz rulettezést, de bármiféle pontvesztéssel már nem kell tovább gondolkoznunk. 

Hat ponttal megy előttünk aktuális ellenfelünk, mely előnyt két körrel a vége előtt szinte lehetetlen ledolgozni. A BL szereplésünk nem is ezt vetíti elő és sajnos néha bennünk van egy gyengébb teljesítmény, melyet a San Paolóban is képesek vagyunk bemutatni. Reméljük azért ez most nem így lesz.

Hogy mi szólhat mellettünk?

Az hogy a közvéleménnyel ellentétben a Napoli nem félvállról veszi a Bajnokok Ligáját és a játékosok igen is tovább szeretnének jutni az egyenes kieséses szakaszba. Egyébként mi értelme volt bejutni a csoportkörbe, selejtezőkön át. Vissza akarunk vágni a nyitókörben elszenvedett vereségért és megmutatni minden kritikusnak, hogy az a foci, mely a Serie A-ban eddig jóformán hibátlanul működik, az itt is eredményes tud lenni. Az hogy Sarri is akarja a nyolcaddöntőt és a tetemes ponthátrány ellenére sem mondott még le a továbbjutásról. Ha valaki azt kezdi el pedzegetni, hogy a kieséssel majd csak egy sorozatra kell ezután koncentrálni, barátkozzon meg az európa ligás folytatással, mert a csoportunkból nagyon kilógó Feyenoord sehogy sem fog beelőzni minket. Akkor pedig már inkább két BL meccs tavasszal és a határ a csillagos ég, mint az Európa Ligában való kalandozás.

napolisahtar.jpg

A félelmetes ukrán-brazilok

Mi szólhat ellenünk?

A bennünk rejlő hibázási lehetőség. Sarri ismét rotálni fogja a középpályát és Hamsíkon kívül valószínűleg a két fiatal fog bekerülni Jorginho és Allan helyére. (Utóbbi két játékos '91-es születésű, ezért úgymond "öregek" Diawarához és Zielinskihez képest.) A többi csapatrészben már bonyolultabb a helyzet, mert Koulibaly sárga lapok miatt fog hiányozni, míg a legújabb hírek szerint Insignét sem láthatjuk majd a kezdőben egy kisebb sérülés miatt, melyet a Milan ellen szedett össze. A keretben ugyan szerepel a neve, de hogy a kezdőben ott lesz-e, hamarosan kiderül.

Illetve a korábban már említett hat pontos differencia, melyet szinte képtelenség ledolgozni. És úgy nézzük ezt a hat pontos távolságot, hogy a már továbbjutott Manchester City csoportelsőként utazhat a zárókörre Ukrajnába. Hiába a korábbi Guardiola féle nyilatkozat, hogy győzelmekkel akarják zárni a csoportot, pihentethetnek, pontokat szórhatnak el, könnyen vehetik a meccseket.

Ezzel azonban még kár foglalkozni, mert legelőször is nekünk kell tenni azért, hogy kicsit tovább tologassuk az álmainkat. Ma le kell győzni a Sahtar, különben tényleg nincs miről beszélni. Ellenben, ha nem fog sikerülni, majd a kritikusok fognak helyettünk és akkor már mi is azt fogjuk állítani, hogy teljesen jogosan.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr1813344627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása