"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Javítsuk ki a múlt heti bakit!

Serie A 2. forduló: Milan előtt

2016. augusztus 26. - Pietro87

maradona-e-vanbasten.jpgMiközben gondolkozok, hogy mivel is lehetne felvezetni következő bajnoki meccsünket, eszembe jut, hogy az előző poszt végéhez belinkelt videóban a riporter említi az észak - dél ellentétet, hogy egykor Van Basten és Maradona néztek szembe egymással, "most" pedig Bacca és Higuaín teszi ezt meg. Mondta ezt tavaly, és míg előbbi valószínűleg most is pályán lesz ellenünk, addig utóbbi helyén jó esetben Milik vagy Gabbiadini, de a hírek szerint inkább a lengyel. Visszaesés ez jócskán a nyolcvanas és kilencvenes évekhez képest. Ettől eltekintve viszont butaság leírni adott támadókat, mert Bacca nálunk is elférne, Miliknak pedig kitűnő az ajaxos ajánlólevele. Meg kell még említenem, hogy a forduló után kis pihenőre vonul a klubfutball, mivel jönnek a világbajnoki selejtezők - immár Európában is.

Előbbi mondatot továbbfűzve, ezért is lenne kulcsfontosságú a győzelem, hogy a Pescarában elhullajtott pontokat visszahozzuk egy jó nevű rivális ellen. Négy ponttal a tarsolyban pedig mindenki boldogan mehetne a válogatotthoz, vagy Castelvolturnóba edzeni tovább a szezonra. Tehát a lehető leghamarabb ki kell javítani azt a csúnya botlást és erre a legjobb mód, mi más is lehetne, mint az első hazai bajnokink.

Ha visszaemlékszünk a 15/16-os évadban játszott Milan elleni meccsekre, azt látjuk, hogy ezek is kulcstalálkozóknak bizonyultak. Ősszel úgy mentünk oda hozzájuk, hogy előző héten a Juvét vertük és nem tudtuk még, hogy ez a győzelem kifutott volt-e vagy tényleg elindult valami. A 4-0-ás győzelmünk aztán nem hagyott semmi kétséget. A visszavágóra úgy készültünk, hogy fel kellett állni a torinói vereség után és menni tovább Juventusszal a scudettóért. Sajnos az a Zaza-gól fejben szétlökte a csapatot, a Milan ellen már egy ideges Napolit láthatott a közönség, melyet az ellen borzasztóan csúnya játékkal, de megállított. Ezekben a napokban búcsúztunk az Európa Ligától és ekkor kezdett elúszni a bajnoki arany.

nap-mil_1516.jpg

  Ronda mezhez, csúnya játék dukált a Milannál

Hogy az erőviszonyokat belőjük nagyon kevés az az egy lement forduló, de valós képet még novemberben sem fogunk kapni igazán. Egyébként szerintem nagyjából féltávnál lehet elkezdeni megtippelni a befutókat. Azonban a két csapat nyári szerzeményeit elnézve, a keretet és hogy a Milan egy szinte megnyert meccset adott le majdnem, engem nem győztek meg. Jó példa erre egyik igazolásuk, a nálunk hat éve megforduló Ernesto José Sosa. Összegezve: ez a csapat idén is maximum az EL helyekért lehet majd harcban, aztán meglátjuk, hogy később mit ügyködnek ott a kínaiak. 

Ugyanakkor nálunk folynak a tárgyalások - sajnos a távozó oldalon is - és jól csengő, nagy ígéretekkel teli nevek öltözhetnek hamarosan kék-fehér szerelésbe. Viszont e témát majd egy-egy külön posztban kellene kitárgyalni, s nem ártana megvárni vele a mercato végét.

diawara.jpeg

Még posztírás közben is igazolunk

Végül nézzük, hogy milyen kezdőket tippel a Gazzetta dello Sport és a Tuttonapoli. Csak annyit mondok, hogy nagy az egyetértés közöttük.

NAPOLI (4-3-3): Reina; Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Milik, Mertens. All. Sarri

MILAN (4-3-3): Donnarumma; Abate, Gomez, Romagnoli, De Sciglio; Kucka, Montolivo, Bonaventura; Suso, Bacca, Niang. All. Montella

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr7111654556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása