"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Újra Veronában

Serie A 12. forduló: Chievo előtt

2017. november 05. - Pietro87

chievonapoli_behar.jpg

A szomorú BL fiaskó után visszatérünk a hazai terepre, a Serie A-ba, melyben azért még mindig mi vagyunk a királyok. Legalábbis idén mindenképpen és hogy ezt a címet továbbra is kiérdemeljük, a soron következő fordulóban is hoznunk kellene a pontokat, ezúttal a Chievo ellen.

Az Olimpico után tehát hamarosan letudjuk a Bentegodit is erre az évadra és csak remélni tudjuk, hogy folytatjuk majd a hibátlan szereplésünket. Korábban nem nyerni jártunk oda, mikor a Chievo volt az ellenfél, de Sarri óta valami megváltozott: mindkét alkalommal győztesen távoztunk Rómeó és Júlia városából, sőt Nápolyban is hoztuk ezeket a meccseket. A jó széria pedig még hosszabb ellenük, hiszen még Benítezzel is tudtunk nyerni, így 5 bajnoki óta verjük őket. Nem kérdés, hogy a sorozatot minél tovább szeretnénk kinyújtani.

Ami persze nem lesz egyszerű, már csak azért sem, mert szerdán egy kisebb hiba csúszott a gépezetbe: a mágikus bal oldalunk erejét vesztette azáltal, hogy Ghoulam súlyos sérülést szedett össze. hátvédünket azóta már megoperálták és a becslések bizony 4-5 hónap kényszerpihenőt jósolnak neki. Helyén a veterán Maggio kezdhet így, vagy Sarri bedobhatja a mély vízbe Mario Ruit, akit idén alig láttunk játszani. Az ész szerintem az diktálja, hogy a meccshiánnyal kevésbé küszködő Maggio kezdjen, Ruit pedig majd a válogatott szünet utáni meccsekre kell felkészíteni. Nyilván, ha lehet és a találkozó alakulása megengedi, kapjon lehetőséget most is.

chievo_jorgmert.png

Jorginhót behívták az olasz válogatottba - így örülnek Mertensszel

A sok sérülés kapcsán talán épp jókor játszunk a Chievóval, hiszen így megnézhetjük, hogy mit is tud valójában Roberto Inglese. Fejelni azt tud - így fokozottan kell figyelniük rá Kouibalyéknak -, de kíváncsiak vagyunk, hogy mire megy egy nagy ellenféllel szemben is. A Hellas ellen jó formát mutatott, két góllal segítette övéit a városi derbi megnyeréséhez. Ott amúgy az egész csapat jól muzsikált, többen hoztak kiemelkedő teljesítményt. Azóta viszont két vereség, mellyel azonban bőven a középmezőnyben vannak. Hetemaj, Birsa, Gamberini, Lucas Castro - utóbbi új kedvencem tőlük és itt született róla egy poszt - rutinos, egyben kulcsjátékosok is a gárdában, akikkel bőven szinten tudják tartani magukat. Kiesési gondjaik idén sem lesznek, talán egy jó szezon révén még a tabella első felében is végezhetnek.

Ezeket a kezdőket tippelik:

CHIEVO (4-3-1-2): Sorrentino; Cacciatore, Dainelli, Gamberini, Gobbi; Bastien, Radovanovic, Hetemaj; Castro, Birsa; Inglese. All. Maran

NAPOLI (4-3-3): Reina; Maggio, Albiol, Koulibaly, Hysaj; Zielinski, Diawara, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne. All. Sarri

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr413174358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása