"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Az isztambuli feladat

Bajnokok Ligája csoportkör 4. forduló: Besiktas előtt

2016. november 01. - Pietro87

callejon_besiktas.jpgNagyon örülünk, hogy végre magunk mögött tudjuk a kudarcokkal zsúfolt októbert, de már is, az új hónap első napján, itt tornyosul előttünk az első megmérettetés, mely legalább olyan jelentőséggel bíró, mint a Juventus elleni meccsünk. Egyrészt ki kell javítanunk a két héttel ezelőtti botlást, hiszen a San Paolóban fontos pontokat buktunk és kényelmes előnyünk hirtelent eltűnt; másrészt nem szeretnénk, hogy egy újabb vereség szériával nyissuk meg a novembert. Tudjuk, hogy nehéz meccsek vannak mögöttünk és előttünk, sérülések és kulcsjátékosok formán kívülisége hátráltat, de ennek ellenére győzni megyünk Isztambulba.

Na és akkor a délelőtt elkezdett posztot most, 16 óra előtt 10 perccel folytatom. Ezért gyors leszek és lényegre törő, mivel ne feledjük, hogy már 18:45-kor pályára lépünk. 

Két héttel korábban teljesen máshogy képzeltük el ezt a visszavágót. Legalább is én úgy gondoltam, hogy csoportunk leggyengébbnek vélt tagját odahaza még egy rossz passzban lévő Napoli is, ha nem is simán, de legyűri és 9 ponttal a zsebben utazik a török fővárosba. Ehhez képest alapjában borult fel a rend és minden elképzelhető papírforma, s most tegyük félre, hogy a hajrában a győztes gól lesről született. Kaptunk két 11-est, melyből egyet természetesen kihagytuk - már-már hagyományápoló módon - és a csapatvédekezésünk hiányait olyan kegyetlenül használta ki a Besiktas, hogy abból a kevés helyzetükből is képesek voltak háromszor betalálni.

Ezért kell ma sokkal többet nyújtani és azért is, hogy ne bonyolítsuk tovább magunknak a csoport alakulását. A csoport másik mérkőzésén a Benfica fogadja a Dinamót és a portugálok könnyen gyarapíthatják majd pontjaik számát. Mi pedig az utolsó körben pont hozzájuk látogatunk.

besiktas_stadion.png

Vodafone Arena: egy gyönyörű létesítmény, ocsmány névvel. Against modern football.

Ha valahonnan erőt kell meríteni a meccshez, akkor merítsünk onnan, hogy az U19-esek legyőzték a Besiktast a kora délutáni meccsen és nyílttá tették a csoportjukat a továbbjutás szempontjából. Abból is muszáj lesz, hogy hiába veretlen még idén az ellenfél - a szuperkupát csak 11-esekkel bukták el a Galatasaray ellen - és hiába esélyese most is a SüperLig-nek, ahol amúgy második helyen áll, nem verhetetlen csapatról beszélünk.

Ha pedig egy másik szemszögből közelítjük meg az előttünk álló összecsapást, magyarán azt kell csinálnunk, hogy azokat a hibákat melyeket Nápolyban bemutattunk, lehetőleg hanyagoljuk.

Hogyan nyerhetünk akkor?

- szilárdabb védekezéssel

- ne engedjünk nagy teret a török kontráknak

- mellőzzük - amennyiben lehet - a túlzottan offenzív játékot, mely következtében üres területek nyílnak meg az ellenfél gyors játékosainak

Az utolsó két dolog gyakorlatilag összekapcsolódik és nyugodtan vehetjük egy kalap alá is ezeket; míg az első pontnál jó lenne olyan csapatvédekezést látni, mint amikor sorra kapott gólok nélkül hoztuk le a mérkőzéseket. Igaz, az a tavalyi szezonban volt, az pedig hol van már.

Tippelt kezdőcsapatok:

Besiktas (4-2-3-1): Fabri; Beck, Marcelo, Tosic, Adriano; Atiba, Inler; Quaresma, Tolgay, Olcay; Aboubakar. All. Gunes

Napoli (4-3-3): Reina; Hysaj, Maksimovic, Koulibaly, Strinic; Allan, Jorginho, Hamsik; Callejon, Gabbiadini, Mertens. All. Sarri

Játékvezető: Mark Clattenburg

Kezdés: 18:45 óra (TV: Sport 2)

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr4811920969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása