"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Szenvedős győzelem a Spezia ellen

Napoli - Spezia 1-0

2022. szeptember 11. - Pietro87

raspaspezia.png

A Walter Mazzarri-érára hajazó szenvedős, utolsó percekre kicentizett győzelmet értünk el az elmúlt években mumussá váló Spezia fölött, mellyel átmenetileg felléptünk a tabella élére.

Nem volt ez egy sétagalopp és a Lazio, majd a Liverpool felett aratott meggyőző sikerek után, talán valahol benne is volt a pakliban, hogy most egy ilyen meccsnek kell következnie a sorban. Persze, mindannyian tudtuk, hogy három napra rá, a délutáni három órás meccssávban, rotált kezdővel, egy a szerdai ellenfélnél sokkal jobban visszahúzódó, összetömörülő csapat ellen kínszenvedés lesz az első gólig. Ha éppen ugye lesz majd első gól? Ezt a kérdést jogosan tehettük fel, hiszen az előző nápolyi összecsapásunkat a ligúriaiak nyerték 1-0-ra, méghozzá úgy, hogy a kaput sem találták el. Ki ne emlékezne Juan Jesus öngóljára, amire aztán a megfelelő kapuba részünkről sajnos már nem érkezett válasz. De nem volt a Spezia látogatásában köszönet Gattuso idejében sem, mikor még a Vincenzo Italiano vezette újonc 2-1-es győzelmet könyvelhetett el mindenki nagy megdöbbenésére. Bár úgy összességében és a legfelső osztályban is kevés összecsapása van a két együttesnek, de a jelenlegi mezőnyből a Spezia mondhatta el azt magáról, hogy még nem kapott ki Nápolyban – vagyis minden okunk meg volt egy újabb fájdalmas pontvesztésre.

Spalletti szerdához képest végül öt helyen cserélte ki a kezdőt: Juan Jesus, Mário Rui, Ndombélé, Elmasz valamint Raspadori voltak az új arcok, Kim Min Dzse, Olivera, Lobotka, Zielinski pedig ezúttal a padon kaptak helyet. Osimhent pedig legalább egy hónapra mellőznünk kell a továbbiakban. A lefújás után már bőven lehetünk okosak, de ismét nem volt szerencsés az összeállítás, mert ugyan a portugál balbekk kezdőnek nevezhető és csak gyomorproblémák miatt nem volt kezdő a Liverpool ellen, mindent leír, hogy a végül győztes találatot jegyző Raspadori is csak 6,5-ös osztályzatot kapott a Tuttonapolitól. Spalletti a lefújást követő interjúban megjegyezte, hogy bár elégedett volt a játékával, Giacomo nem középcsatár, se nem szélső. Ennek ellenére mégis ő volt a kezdő Osimhen helyén, mellyel egy kicsit súlytalanok voltunk a 16-oson belül, miközben Simeonével is nekivághattunk volna ennek a szenvedősnek ígérkező meccsnek. Reméljük, hogy a mester csak előre tervezett és majd az argentint a Rangers elleni fontos összecsapásra tartogatja.

napolispezia11.png

A Spezia elleni kezdő tizenegy

A többi beugró inkább átlagosnak nevezhető teljesítménnyel állt elő, amiből sajnos Ndombélé megint csak lefelé lógott ki. Edzőnk szerint ugyan egyre jobban mozog az edzéseken és kezdi megérteni a sémákat is, ez még mindig gyenge teljesítmény a részéről. Védelmében annyit megjegyeznék még, hogy tényleg a mercato utolsó heteiben érkezett és nem is csinálta végig a felkészülést az elejétől a végéig. Úgyhogy reméljük a harmadik kezdőcsapatba állításával már több hasznot tudunk húzni.

Kínszenvedés volt végig ez a Spezia elleni bajnoki, melyben most nem dúskáltak az egyéni villanások. Kvaracheliának volt néhány az elején, ahol Ampadut például szépen meg is verte a szélről befelé törve, de ezt leszámítva, ez egy brusztolós meccs volt, ahol meg kellett szenvednünk a győzelemért. Az ellenfél kis híján úgy szerzett két, a Maradonában lejátszott meccsen négy pontot, hogy közben egyszer találta el a kapunkat. A tavalyi nullát most egyre sikerült feltornászniuk, de szerencsére most pont(ok) nélkül tértek haza. Csak egy érdekes statisztika a meccsről: 28/6 szemben a 10/1-gyel, vagyis a kapu felé tartó és az azt eltaláló lövések statisztikája. Azonban a liga hivatalos honlapján fellelhető megannyi adathalmaz között is találunk pár érdekességet. A tegnapi összecsapást például úgy is fel lehetett volna vezetni, ahol a legtöbb kapura lövéssel próbálkozó csapat fogadta a legkevesebb kísérletet tévőt: 98 – 42 az arány, ami a hármas sípszó után 126 – 52-re módosult.

kvaraspezia.png

Kvaracheliának ezúttal is akadt figyelemre méltó megmozdulása

A hétközi BL forduló utáni fáradtság nem csak rajtunk ütközött ki – bár szeptemberben még nem szeretek semmiféle fáradtságról írni -, hanem a milánói riválisokon is. Az Inter például kottára ugyanígy a 89. percben nyert a Torino ellen 1-0-ra, míg a Milan egy buta kezezést érő 11-es után, igaz már tíz emberrel játszva húzta be 2-1-ra a Sampdoria elleni meccset. Jut eszembe, jövő hét vasárnap a velünk azonos ponttal álló Milanhoz látogatunk, akik tegnap elvesztették a kiállítás sorsára jutott Rafael Leaót. Pioli a meccs utáni interjú során már meg is kezdte a hangolódást azzal, hogy például a portugál elvesztése, a sérült Rebiccsel fájdalmasabb neki, mint nekünk Osimhen hiánya. Magyarán nekik van kevesebb veszíteni valójuk, ami nyilván nem igaz.

A rangadó előtt viszont vár még ránk a skóciai túra a Rangers ellen, mely idegenben nehéznek ígérkezik, de pontokat kell kihoznunk belőle, hogy a Liverpool elleni siker érjen is valamit. Az infók szerint egyébként lesz majd meccs, a brit sportélet leállása az ismert okok miatt nem terjed tovább az európai kupaküzdelmekre.

Napoli - Spezia 1-0

gól: Raspadori

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr7117928967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása