"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

1136 perc

Serie A 13. forduló: Udinese - Napoli 1-2

2016. november 23. - Marekiaro

Sokat gondolkoztam, megér-e az Udinese elleni hétvégi meccs egy egész blogbejegyzést. Nem. Rém gyenge meccs volt, de legalább számunkra pozitív előjellel. Hál'Istennek ehhez hasonló pozitívumból volt sok, az is a második félidőben. Az első játékrész minősíthetetlen, és egyben nézhetetlen volt, egy-két kisebb Udinese-helyzeten kívül SEMMI nem történt.

Szóval a pozitívumok.

+ Insigne - A címben jelölt pályán töltött játékperc után lőtt ismét gólt, rögtön kettőt. Mindkettő szerencsés gól volt, az egyikbe gyakorlatilag csak belebotlott, miután elé került, a másodiknál pedig gólpasszt kapott az Udinese-védőtől, de ezeket is gólként jegyzik. Ami pedig még fontosabb, hogy így, hogy ezek befelé pattantak, talán megindul kedvenc törpénk felfelé. Valószínűleg jót tett neki ez a dupla, pláne, hogy győztes dupla volt. Az Udinese kapusa, a görög Karnezis mellett (aki bemutatott két embertelen bravúrt) ő az egyetlen, akit igazán ki lehet emelni a hétvégi 90 percből.

insigne1_udi.jpg

Nagyon sokat kellett várni az idei első (két) Insigne-gólra. A következőre remélhetőleg nem kell újabb 1136 percet.

+ Megszakadt egy rossz sorozat - Az Atalanta mellett talán az Udinese volt a csapat legnagyobb mumusa idegenben, utoljára igen rég, 2007 szeptemberében sikerült nyerni a Friuliban. Máshogy hívták az Udinese stadionját, és a Napoli is nagyon máshogy nézett ki akkor - elég, ha csak megnézzük az 5-0-ás gála gólszerzőit. Zalayeta lőtt kettőt, rajta kívül pedig Domizzi, Lavezzi és Sosa talált be azon a második fordulóbeli összecsapáson. Azóta négy döntetlent és négy vereséget tudtak a srácok felmutatni az udinei túrák során.

lavezzi-hamsik.jpg

Hamsík már ott volt az előző udinei győzelem alkalmával is. Itt éppen Lavezzivel készülnek elrepülni.

+ Rotáció - Alakul. Diawara bevált az utóbbi időben nagyon enervált Jorginho helyén középen, rajta kívül pedig Zielinski is egyre több lehetőséget kap. A lengyel ráadásul a jobb és a bal oldalon is alternatíva lehet Allan, illetve Hamsík helyén. Ha Sarri valahogy meg tudná oldani, hogy Rog és Tonelli is játéklehetőséget kapjon, illetve Giaccherini még többet játszana, eljön a Kánaán is.

Így megyünk neki tehát a ma esti BL-meccsnek. Kijevben győztünk, egy igen komoly fordítás végén. Akkor ott volt még Milik, most nincs, viszont most kompenzálhat valamennyit Milik hiányából a hazai pálya. Egy győzelemmel közel kerülhetnénk a továbbjutáshoz, ha pedig esetleg a Besiktas és a Benfica döntetlent játszana, akkor meg még közelebb érezhetnénk a legjobb 16 gondolatát. Az előjelek mindenesetre egyre biztatóbbak.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr4211993612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása