"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Folytassa Napoli!

Serie A 17. forduló: Torino előtt

2016. december 18. - Pietro87

andrea-belotti.jpg

Lassan búcsúzunk a 2016-os esztendőtől, mely ugyanúgy tartogatott számunkra kellemes és borús pillanatokat, emlékeket. Ma pedig elköszönünk a San Paolótól, hiszen utolsó fellépésünk lesz ez idén a szentélyben, ahol majd a Torino gárdáját látjuk vendégül. Nagyon jó lenne, ha ugyanolyan rossz vendéglátók lennénk, mint az év nagy részében - egyedül az Inter, a Roma és a Besiktas távozott innen pontokkal Nápolyból - és egy győzelemmel egy csapásra még jobban leráznánk a mögöttünk lévőket, s zárkóznánk az előttünk botlókra.

Kezdjünk előbb egy mellékinfóval, aztán fokozatosan térjünk rá az előttünk lévő párharcra. Ahogy a bevezetőben is említésre került, hamarosan magunk mögött hagyjuk a 2016-os évet és rástartolunk majd '17-re. Hemzsegtünk a rekordokban, ha a tavalyi idényt nézzük akkor is, ha szakaszokra bontjuk a szezont akkor is. És még az egyéni teljesítményeket se felejtsük el. Most egy újabb hőstett látott napvilágot, mégpedig az, hogy ebben a naptári évben a Napoli összesen 78 pontot szerzett a Serie A-ban, mely kivetítve 24 győzelmet, illetve 6-6 döntetlent és vereséget jelent. Ha pedig a Torino ellen nem kapunk ki, úgy Sarri és csapata ismét történelmet fog írni, mert ennyi egységet még egyetlen naptári évben sem tudtunk összeszorgoskodni.

Ennyit erről, most pedig nézzük át az előttünk lévő leckét, vagyis a Torinót. Nem véletlen a nyitókép: ha valakitől kel tartanunk ebből a csapatból,akkor az a játékos Andrea Belotti lesz. Mindenki tudta róla, hogy egy tehetséges játékos, azt azonban már jóval kevesebben várták tőle, hogy így be fog robbanni a köztudatba. Milyen jó lett volna elhozni még a Palermóból annak idején, nem pedig most bepróbálkozni Cairónál több tízmilliós kamuajánlatokkal. Annál az elnöknél, akitől Maksimovicot is csak nagy kínok közepette tudtunk megszerezni, s ráadásul eddig nem is igazolja jó hírét. Cairo, ha igazak a hírek Belotti új szerződésébe egy 100 millió eurós kivásárlási cédulát is belehelyezett, melyet kiváltani csak a nem olasz kluboknak lehet. És valljuk be, hogy csak a nem olasz klubok képesek erre. 

nap-tor_2015_2-1.jpg

Az előző idényben 2-1-re nyertünk Nápolyban és Torinóban is

Tény, hogy Belotti - akinek egy kakast imitáló gólörömét most szívesen hanyagolnánk - a fő veszélyforrása a Torinónak, de nem csak belőle áll ez az egyre jobbá avanzsáló alakulat. Ott lesz a mélységi irányító posztján a Mihajlovic irányítása alatt újra kiteljesedő ValdifioriBenassi és Baselli a jövő középpályásai; elöl pedig a mindig veszélyes Ljajic és Iago. Igaz rájuk, hogy egy évről-évre fejlődő csapatról beszélünk, akikben benne van, hogy odaérjenek az európai kupás helyekre, főleg mikor pár nagyhal éppen vergődik a szezonban. Az elnökük egy keménykötésű fickó, akárcsak ADL, de abban is hasonlítanak, hogy jól irányítják klubjukat,szakmai és gazdasági szempontból is. 

Ami minket illet a héten ki sem láttunk a Real Madridról és Pavolettiről szóló hírekből. Nem kell mondani, hogy rendesen belehúztak Nyonban, megkaptuk a hónapok óta még csak vereséget sem szenvedő címvédőt, mely után jelentősen csökkentek negyeddöntőbe jutásunk esélyei. Viszont azt is jól tudjuk, ha valaki a mai Napolit le szeretné győzni, annak minimum meg kell szenvednie, mert Sarri brigádja nem  fogja könnyen adni a bőrét. 

2016-12-11_kou_cagliari.jpg

Pedig a sérülése elkerülhető lett volna

Pavoletti pedig már gyakorlatilag Napoli játékosnak tekinthető, Gabbiadini pedig nagy valószínűséggel eligazol valahová. Egyébként Manolo a Gazzetta előzetes 11-ében sem kapott helyet, ahogyan a cserék közt sem találjuk a nevét. Sarri tehát nem akar változtatni a Cagiariban remeklő támadó trión. De miért is kellene. Visszatér a csapatba Diawara és Ghoulam is, Albiol mellett pedig a Koulibalyt helyettesítő Chiriches kaphat szerepet. Annyit tudunk a szenegáli középhátvédünkről, hogy az ütközés során a térdszalagjai megnyúltak és hogy legközelebb csak február közepén láthatjuk őt viszont. Erre a két meccsre eleve kiesik, januárban pedig kezdetét veszi az Afrikai Nemzetek Kupája. Mondjuk az jó kérdés, hogy ott egyáltalán tud-e majd játszani és ott lesz-e a kerettel. 

Egy tipp a kezdőre:

Napoli (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Chiriches, Ghoulam; Zielinski, Diawara, Hamsik; Callejon, Mertens, Insigne. All. Sarri

Torino (4-3-3): Hart; Zappacosta, Rossettini, Castan, Barreca; Benassi, Valdifiori, Baselli; Iago Falque, Belotti, Ljajic. All. Mihajlovic

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr5512055217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása