"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Előre, tovább a győztes úton!

Serie A 11. forduló: Sassuolo előtt

2017. október 29. - Pietro87

alle27ott_3.jpg

Sarri egyik múltkori nyilatkozatára visszagondolva, nem vagyunk benne biztosak, hogy a következő, Sassuolo elleni bajnokinkat betudhatjuk-e egy egyszerű főpróbának, a fontos Bajnokok Ligája meccsünk előtt. A mester ugyanis úgy látja, hogy a játékosok inkább a Serie A-ra fókuszálnak és a BL-ben nem teszik kellően oda magukat. Legalább is nem látni azt az elszántságot, mint a bajnokikon. Szerinte. Ezzel azért bőven vitába lehetne szállni, másrészt épp Sarri az, aki Manchesterben nem Jorginhót és Allant pakolta fel a pálya közepére, akik a hírek szerint most is kezdeni fognak a szerdai meccs előtt.

Olyan csapat ellen fogunk pályára lépni ma, akik ellen Sarri tavaly egyszer sem tudott győzni, ráadásul a Napoli kispadján éppen a Sassuolo ellen debütált egy vereséggel. Kristálytisztán emlékszem azokra az időkre, mikor az többi csapat drukkere, de sokak közülünk is kevésnek titulálták a láncdohányos kávéimádót a padra. Azóta sok minden pozitívan változott meg, ellenben aktuális ellenfelünk épp a másik irányba kezdett el mozogni. Kellett nekik ehhez, hogy lelépjen a sikeredző Di Francesco, aki a Romához vitte Defrelt, Pellegrinit hogy aztán nagyjából Berardi maradjon meg egyedül hírmondónak, mint egy a klubbal jól beazonosítható név a csapatból.

Az átigazolási szezon nem sikerült annyira jól számukra, ráadásul Bucchival is nagyon mellé fogtak, akivel egyelőre erősen döcög a szekér. Cristian Bucchi egyébként ismerősen csengő név lehet nekünk, hiszen az egykori csatár vaskosan benne volt a Napoli 2007-es feljutásában. 29 bajnokin 8 góllal segítette az akkori gárdát, de az élvonalra már csak kerettag maradt - pályára nem is lépett - majd gyorsan továbbállt a Sienához. A Sassuolónál most egykori csapattársát edzi, Cannavarót, akit a kezdőbe írnak a lapok. Érzelmekkel teli visszatérés lesz ez számára és bár tudjuk, hogy profin fog hozzáállni a találkozóhoz, biztosak vagyunk benne, hogy a lefújást követően oda fog menni valamelyik kanyarhoz, esetleg mindkettőhöz.

iiiiii.png

Ebben a szezonban már négyszer került hátrányba a csapat, de mindig sikerült fordítani

Ami még érdekes Bucchival kapcsolatban, hogy röpke 11 forduló alatt már a negyedik olyan edzővel találja magát szembe a nápolyi születésű Sarri, akik pályafutásuk során megfordultak a Napolinál. Kezdtük a sort Pechiával, majd jött Baroni és Rastelli. Közülük kettőt már menesztettek és Pecchia sincs biztonságban, ahogyan fentebb ezt már Bucchinál is szóba hoztuk.

Érdekes a fenti kép, de sokkal érdekesebb, ugyanakkor elgondolkodtató, hogy miért vannak ezek a megingások sok esetben a mérkőzés legelején, mikor az ellenfél kihasználva ezeket, góllal büntet minket. Nyilván óriási a különbség a benítezi időkhöz képest, mikor pontosan az ellentettjét láttuk a dolgoknak és kesereghettünk a kínos döntetlenek mellett. De akkor is javítani kell ezeken, mert néha nem bánnánk egy-egy unalmas győzelmet.

mertens_insigne_sasol.jpg

Mertens a 200. meccsére készül nálunk

Nem tudunk mást mondani a végére, minthogy győznünk kell. Azért, mert mögöttünk a Juventus és a Roma is behúzta a bajnokiját. Győznünk kell, mert a hírek szerint 49 ezren vettek már jegyet a meccsre és a Manchester City ellen is elkelt már 33 ezer, melyeket szombat reggeli hírekből tudunk. Meg kell verni a Sassuolót, hogy jó formában készüljünk az angolokra és hogy tartsuk a távolságot üldözőinkkel szemben. Győznünk kell, mert nem szeretnénk felébredni ebből az édes álomból, melyet imádott csapatunk nyújt számunkra meccsről-meccsre. Csak majd a bajnokság végén, lehetőleg ugyanebben a pozícióban.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr7613111616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása