"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Félgőzzel

Bajnokok Ligája rájátszás: Napoli - Nice 2-0

2017. augusztus 16. - Marekiaro

A szurkoló sohasem teljesen elégedett - jelen sorok írója sem. Ha nincs gól, az a problémája, hogy miért nincs, ha van, az a baj, hogy miért nincs több. Ha nyer a csapat, de csúnya játékkal, akkor miért nem lehetett gálázni...és hasonló eget rengető problémák. Nyertünk. Gyakorlatilag egy pillanatig sem fért ehhez kétség. A 2-0-lal, ha el nem is dőlt a párharc, de viszonylag kényelmes előnnyel utazhatnak a srácok a nizzai visszavágóra.

De.

Sarri direkt kihangsúlyozta a felkészülési időszak során, és a meccs előtti sajtótájékoztatón is, hogy a helyzetkihasználásban javulni kell. Most megértettük, miről beszélt. Ha a Nice ötöt kap, akkor sem szólhatott volna semmit, de megálltunk kettőnél. Pedig rengeteg, nagyobbnál nagyobb helyzetből lehetett volna gól, de vagy a francia kapus szép védései, vagy ilyen-olyan egyéni hibák miatt végül egyikből sem lett.

Milik azóta nem találja a formáját, hogy felépült a sérüléséből. Nagyon sajnáljuk fiatal lengyel csatárunkat, de valami hiányzik nála. Reméljük, hogy csak egy, a gátakat átszakító gól. A meccs végén volt egy helyzete, amely során körülbelül csak be kellett volna belsőznie a labdát, és ott van a harmadik gól, de valami egészen szánalmas mozdulattal ért a labdába, ami ezt követően szinte irányváltás nélkül haladt tovább, el a kapu előtt.

A játékvezetés...A bírót és/vagy asszisztenseit mindig lehet szidni. Amit a lengyel sporttársak ma műveltek, az ha nem is nevezhető ámokfutásnak, de mindenképp furcsa volt. Marciniak és segítői mindkét csapat kárára többet is tévedtek, nagy kár, hogy a Napolinál emiatt elmaradt egy tizenegyes egy teljesen nyilvánvaló kezezés után. Amikor a Napoli tényleg tizenegyest kapott, az pedig bár szabálytalan volt, nagyon úgy tűnt, hogy még a tizenhatoson kívül történt.

A pohár azért mindezektől függetlenül félig tele van. Megvan a győzelem, Reinának és a védelemnek sikerült lehoznia kapott gól nélkül a meccset (visszagondolva a tavalyi szezonra, ez nem kis fegyvertény...), és karnyújtásnyira került a főtábla. Legalább egy klasszisnyi különbség volt a két csapat között, ami végül nagy nehezen ki is jött, de lehetett volna ez a siker sokkal könnyebb szülés is.

Mertensnek egy azért csak beakadt a sok helyzet közül, Jorginho pedig időtlen idők óta először szerzett gólt. Nem lesz ez rossz, de Hamsíkék ma még közel sem pörögtek 100 százalékon.dries.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr7612756448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása