"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Varázslat a Maradonában

Napoli - Liverpool 4-1

2022. szeptember 09. - Pietro87

naplivsimeone.jpeg

Egy sokáig felejthetetlen meccsen múltuk felül a Liverpoolt a Bajnokok Ligája nyitányán, egyúttal jeleztük mindenki felé, hogy a Lazio elleni győzelmet is lehet még hová fokozni. A Lecce ellen történt kisiklást követően Spalletti csapata nem akar lassítani, mely immár az európai porondon is megvillantotta valódi erejét.

A Napoli drukker számára nem rossz előjel, hogyha egy Jürgen Klopp edzette csapat érkezik Bajnokok Ligája meccsre a városba, és fordítva a német számára is szinte tökéletesre sikerül ilyen esetekben a BL-szezon. Ezt megerősítve ugyanis Klopp akár a Dortmunddal, akár a Liverpoollal jött meccselni a San Paolóba/Maradonába mindannyiszor kikapott, viszont a három randevú után cserébe kétszer is bejutott aktuális gárdájával a sorozat fináléjába. A tétel első fele pedig szerdán is megvalósult, nem is akármilyen előadás mentén.

Már a felvezetés is vaskosan rejtegette magában a fesztiváli hangulatot: rég nem látott sokaság a lelátókon; az Amazon Prime Video szakértői gárdájában feltűnő Lavezzi számára szólt az „Ole, ole, ole, Pocho, Pocho” szurkolói rigmus, ahogyan Dries Mertens érkezése is lázba hozott mindenkit. A belga hatalmas ováció és a „Ciro, Ciro, Ciro” skandálása mellett ment fel a lelátóra és drukkolt végig szíve csapatának.

mertensliverpool.jpeg

Az a buitonis pólószerű mez egyébként állatian jól néz ki

Gyönyörű volt a körítés, jó volt látni a régi illetve nem is olyan régi legendáinkat, de amit ezután kaptunk a képünkbe, jóformán nem akartunk hinni a szemeinknek. Nem kockáztatok, de valószínűleg az ADL-éra legkiválóbb öt mérkőzése közé kívánkozó produktummal állt elő a csapat, mely valóban a legszebb Sarri-éveket hozta fel az ember emlékezetében. A középpályás sorunk ellenállhatatlannak bizonyult a ’Pool Milner-Fabinho-Elliott triójának, mely gyakorlatilag gyorsan el is döntötte a találkozó kimenetelét. Zielinski két góllal, illetve Anguissának adott gólpasszával a legszebb napjait idézte és újfent bizonyította, hogy az előző rosszabb szezon csak egy kisiklás volt nála. Nem maradt el a lengyel teljesítményétől Anguissa sem, aki Milnernek okozott megoldhatatlan feladatot: amellett, hogy végigrobotolta a találkozót, szerelt, ütközött, aktívan részt vett a támadásépítésben. Olyan produkciót pakolt fel az asztalra, mint egy évvel ezelőtt, mikor is berobbant a csapatba, nem mellékesen rácáfolt Giuntoli sportigazgatóra is, amikor azt mondta, hogy a gólszerzésen kívül tulajdonképpen mindent tud a futballról. A kameruni egyébként egy gyönyörű összjáték végén szerezte meg első nápolyi gólját és növelte az előnyt két gólosra.

Anélkül, hogy név szerint kiemelném a továbbiakban a jobb teljesítményt hozókat, leegyszerűsítve inkább csak Spallettit idézném, aki szerint is csapatként vertük meg az angolokat. A 2021/22-es szezon BL döntőse sehogy sem funkcionál csapatként a meccsen: Klopp a lefújás után újratervezésről beszélt, mert elmondása szerint eddig nagyon nincs rendben a szezonjuk, illetve arról, hogy túl messzire voltak a soraik egymástól, valamint a labdát éppen birtokló nápolyi játékosoktól. Tényleg pocsék formában vannak, de ez semmit nem von le a Napoli nem mindennapi győzelméből.

anguissaliverpool.jpg

Felfalta a liverpooli középpályát

Az éjszaka momentuma még a szünet előtt érkezett meg: a gyerekkora óta a Bajnokok Ligájáról álmodozó, a BL csillagát kamaszként a karjára tetováltató Giovanni Simeone percei következtek ekkor. Az Osimhen helyére beszálló argentin első labdaérintéséből talált be, alakítva ezzel 3-0-ra az eredményt. Simeonéről örömkönnyek peregtek le, a lelátó pedig gyakorlatilag felrobbant. Jut eszünkbe a nyáron érkező csatár az első olyan argentin lett, aki immár a Maradonára átnevezett stadionban talált be a klub színeiben. Természetesen Simeone góljához kellett Kvarachelia pontos előkészítése és azt megelőző mozzanatok, mikor is egy megkerülős csellel hagyta faképnél Alexander-Arnoldot, hogy aztán Gomezen átverekedve magát kihagyhatatlan gólhelyzetbe hozza társát.

Az emlékezetes sikert egyetlen rossz dolog árnyékolta be, ez pedig Osimhen izomsérülése volt. A csatár nem volt teljesen fitt, az orvosi stáb ennek ellenére mégis zöld jelzést adott a játékának. Így persze Simeone nem csupán pályára léphetett a legrangosabb európai kupasorozatban, hanem góllal debütált ott, de közben elvesztettük pár meccsre Osimhent. A legfrissebb hírek szerint a nigériai nem lesz ott a Spezia és jövő héten a Rangers ellen sem, de az ezt követő Milan elleni rangadóra sem garantálható a játéka. Persze, ha a padon ott ül egy Simeone, akkor annyira azért nem kell aggódnunk.

Holnap egyébként már következik a Spezia, a Lecce után egy újabb kiscsapat tele buktatókkal. Az előző két szezonban mindkétszer kikaptunk tőlük Nápolyban, így már csak ezért is kettőzött erővel kell koncentrálnunk, elkerülve az újabb értelmetlen ponthullajtást.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr3117927761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása