"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

A győzelem reményében

Serie A 3. forduló: Bologna előtt

2017. szeptember 10. - Pietro87

stadio-bologna-grande.jpg

A válogatott szünet után végre ismét kedvenc bajnokságunké és csapatunké a terep, ahol az aktuális fordulóban Bolognába látogat a Napoli, nem titkoltan a három pont begyűjtése céljából. Kellene is a győzelem, hiszen a Juventus tegnap 3-0 arányban lépte le a Chievót és továbbra is 100 %-osan robog az élen és azért is, hogy egy nyertes meccsel készüljünk a BL-re és a Shaktarra.

Egy gondolat erejéig kitérve a válogatott meccsekre, többek közt is a Squadra Azzurrára és az Insigne körül kialakult felhajtásra. Az olaszok megsemmisítő vereséget nyeltek le Spanyolországban, majd egy soványka győzelemmel verték meg Izrael legjobbjait. A hispánok ellen teljesen leszerepelt a válogatott: elővették Ventura elavult 4-2-4-es hadrendjét, Verrattit is megtalálták, valamint Insignét is. Utóbbiba az olaszok és a Milan egykori kedvence, a '69-es aranylabdás Rivera szállt bele, hogy manapság már a kapusok is játszanak a mitikus 10-es dresszben. Átlátszóan utalva erre, hogy Lorenzo nem érdemli meg a 10-es számú mezt. Nyilván az a megoldás, hogy a földön fekvőbe ilyenkor egy jó nagyot bele kell rúgni egy szenzációs győzelem után pedig egyből világbajnoki címekről kell beszélni. Rivera kitérhetett volna Ventura, a mai fociba egyáltalán nem illő felállására, vagy arra, hogy ebben a rendszerben Verrattinak nincs meg a helye, de valószínűleg rajta kívül még nagyon sokan érzik magukat idegen helyen a csapatban. Insigne válasza mindössze annyi volt, hogy a kritikákat inkább másoktól fogadja el. De mit is bizonyítson már, hiszen a Napolinak az egyik kulcsfigurája lett az évek során, Sarri érkezése óta pedig már a góllövés is jobban megy neki, a gólpasszok adásával meg sosem állt le. Inkább azt mondom, hogy bárcsak a válogatott többi tagjában is lenne annyi kreativitás, mint Lorenzóban, talán jobb lenne valamivel az Azzurra. Illetve, ha Sarri egyszer majd elhagyja a Napolit, nagyon remélem, hogy a válogatott élére kerül, hogy ott is bemutathassa azt a focit ország-világ előtt, melyet a Napolinál sikerrel járatott be. 

insigne_italia10.jpg

Szív a károgóknak

Mazzola, az Inter legenda szerencsére megvédte őt, hogy ha valaki megérdemli az olasz válogatott 10-es szerelését, az egyedül kizárólag Insigne. Este 20:45-től - élőben a Digi Sport 1-en - pedig erről újra meggyőzhet minket, ahol társaival a Bologna ellen lépnek pályára. Szívesen emlékszünk vissza az előző bolognai kiruccanásunkra, ahol a hihetetlen eredménynek tűnő 7-1-ben minden kijött, amit a Sarri-féle focinak nevezünk. Már hat perc után 2-0-ra vezettünk, Hamsík és Mertens mesterhármassal jöttek haza, de betalált Insigne is, Callejónt pedig szűk fél óra után kiállították. Igaz csak hat percig voltunk emberhátrányban, mert ezután a Bologna is megfogyatkozott.

Sarri érkezése óta kitűnő a mérlegünk a Bologna ellen: először ugyan kikaptunk tőlük 3-2-re, de ezután három megsemmisítő győzelem született - sorrendben 6-0, 3-1 és a már említett 7-1-es arányban. Ennek ellenére sosem készülünk laza meccsre, ha a Stadio Renato Dall'Arába látogatunk, de a keretek közötti különbségek, a játék minősége és a Sarri - Donadoni párharc miatt ki kell, hogy jöjjön a különbség. Donadoniék tavaly rendszerint a 4-3-3-as formációban játszottak, idén azonban újításként a 4-2-3-1 is bekerült a repertoárba. Meccsüket még nem láttam a szezonban, de a keretüket illetően nem a kiesés ellen fognak harcolni és a Torino elleni hazai 1-1, valamint a Benevento idegenbeli kötelező legyőzése nem rossz kezdés tőlük. Viszont most jön az első komolyabb próba, hogy majd mire mennek a Napoli ellen. Állítólag a 4-3-3 lesz előhúzva a cilinderből, annyi pedig borítékolható, hogy a tavalyi állandó kezdő Nagy Ádám ezúttal is a padon lesz majd.

bol_nap17.jpg

Hetet számoltunk legutóbb a Bolognára

Nálunk annyi a változás, hogy Jorginho helyett Diawara fog játszani, a többi állandó tag nevét, pedig álmunkból felébresztve is kívülről fújjuk már. Jorginho még egy múlt heti edzésen szerzett egy kisebb sérülést, de azóta felépült és lehet, hogy Sarri a jövő heti BL meccs miatt sem őt fogja most favorizálni. Nem baj, hiszen Diawarával nem leszünk kevesebben a középpályán. Ahogy nápolyi szurkolók híján sem leszünk, mert a 25 ezer nézőből 7000 a Napoliért fog szorítani. Bolognába mindig nagy számú szurkoló megy el, többek közt magyarok is szoktak lenni, párszor kaptunk már onnan képeket. Sacchi és ADL is ott lesznek és előbbi, ha jól játszunk kellő dicsérettel fogja elárasztani Sarrit újfent. Tonelli viszont nem és jól tudjuk, hogy ő a BL-be sincs benevezve. Vannak dolgok, melyeket még mi sem értünk, a Tonelli-ügy is ezekhez tartozik.

Érdekességnek tűnhet még, hogy míg a csapat repülővel kelt útra, addig Sarri régi módiban nyomja: vonattal érkezett meg Bolognába. Azt mondják, hogy nem szeret repülni, na és a római, valamint a firenzei állomásokon még rá is gyújthat. Sarri egyébként valami különös fogadalmat tehetett meg a vezetőséggel, ugyanis utoljára még az edzőtáborban, július 23-án adott sajtótájékoztatót. Az UEFA által rendezett események alól ugyan nem tud kibújni a klub, de idén már a harmadik bajnoki alól is ki tudott. Nem értjük, hogy mi ez az érdekes játék, azt viszont igen, hogy a múltban többször is volt összezörrenés klub és média között, mely után sokszor jött a nyilatkozatstop. Egy-egy váratlan vereség, vagy gyenge produkció, netán kellemetlen kérdés után mindig visszavonulót fújtunk. Hogy most a meccs után lesz nyilatkozat a részünkről, vagy sem, még nem tudjuk. Legyen ez a legfontosabb problémánk a meccs után is.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr9612819234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása