"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Csúnya győzelemmel a tabella élére

Serie A 14. forduló: Napoli - Inter 2-1

2015. december 02. - Pietro87

pepe.jpegKözel 55 ezer szurkoló látogatott ki a San Paolóba tegnap este arra a találkozóra, melyet a sajtó nem győzött eleget elemezni előzetesen, és amelyen egy esetleges győzelemmel pont az előttünk lévő riválist lökhettük volna le a táblázat éléről. Nos, a meccset végül behúztuk 2-1-re, amivel a feladatot sikeresen végre is hajtottuk: a Napoli pontelőnnyel várhatja az első helyről a következő fordulót, melyre egészen pontosan 25 éve nem volt példa. Ezt a negyedszázados szünetet pedig éppen a 25-ös mezben játszó játékosunknak köszönhetjük, aki, miután szinte megkönnyebbülni sem tudott, hogy a labda kifelé vágódott a kapufánkról, máris óriási védést kellett bemutatnia Miranda fejesénél a meccs hajrájában. Érthető tehát, miért is ezt a nyitóképet választottuk és miért örül úgy rajta Reina, mintha csak scudettót nyert volna.

Aminek a megnyerése, hiába az Inter legyőzése és hiába a tabella első helye, ugyanolyan messze van, mint eddig volt. Sarri próbálta is elhessegetni meccs után az erre utaló kérdéseket, ahogyan az ő jövőjét firtatóakat is és próbált higgadt, nyugodt maradni. Ami persze nem jött össze neki, mert nagyon dühös volt a srácokra. Higuaín azt nyilatkozta a mérkőzést követően, hogy továbbra is két lábbal kell a földön járni, noha a scudettóról szabad álmodozni. A mester szerint azonban nem, dolgozni kell továbbra és a keddi napra edzést rendelt el. Ez végül elmaradt, amit nem is bánunk, hiszen azt a hétfő estét végképp el kell felejteni egy kis kikapcsolódással.

Pedig, amikor Higuaín már a 64. másodpercben megszerezte a vezetést egy szenzációs lövéssel, egészen más meccsre számítottuk. Az Inter eddigi, a 60-as 70-es évek catenaccióját idéző játékát, több mint jó érzés volt rögtön az elején megtörni és kukába dobni elképzelt taktikájukat. Noha, Mancini csapata ugyanúgy visszahúzódott és jelentősebb helyzet nélkül - bár egy-két kósza helyzetig eljutottak - tudták le a félidőt. Csak magunknak köszönhettük, hogy 1-0-ával mentünk a szünetre, ahogyan azt is, hogy később izzadósra vettük a figurát.

pipita_inter_2-1.png

Tényleg ekkora gólokat lőtt az Internek

Nagatomo két butaságának köszönhetően még az első félidőben emberelőnybe kerültünk, azonban ez jórészt csak Pipita második góljáig tartott szemmel láthatóan. Azonban kb. a 65 perctől kezdve filmszakadás állt be nálunk. Egészen megmagyarázhatatlan ami történt és Ljajic szépítő gólja csak hab volt a tortán, hiszen érett már az a bizonyos Inter gól. A szerb egyébként a hivatalos honlap szerint 533 perces kapott gól nélküli sorozatot zárt le Reinánál, a védelem pedig az EL meccseket is beszámítva 743 minutum után kapitulált. Ez egyébként nem szégyen az akkori listavazetőtől a rangadón, de a körülményeket nézve nagyon is az volt. Kellett hozzá Ghoulam gyámoltalan felszabadítása és hogy a csapat úgy zuhanjon össze, mint a legsötétebb Benítez meccsek alatt. Sarrinál ilyenre még nem volt példa és reméljük, hogy a jövőben sem lesz rá példa. Olyan szinten tett rá a csapat ember- és 2-0-ás előnynél a meccsre, hogy az innen a képernyő előtt fájt. Sarrit "ismerve" egészen biztosan nem ez volt megbeszélve. Minden adott volt ahhoz, hogy gálameccs keretében üssük ki a milánóiakat, erre még hálát kellett rebegnünk az égieknek, majd Reinának. Az utolsó fejest Reina tolta ki a kapufára, de az elsőnél szerintünk San Gennaro, Nápoly védőszentje piszkálta rá.

p_reina.jpg

 Szent Pepe, a nápolyi kapuk védőszentje

Összegezve az egészet, miközben a történteket a szebbik feléről próbáljuk nézni: ez a Napoli pocsék játékkal sem győzhető le egykönnyen. Mi, szurkolók legfeljebb arra lehetünk mérgesek, hogy ilyen rossz játékkal zártuk a novembert, és hogy az egyik nagy rivális ellen buktunk majdnem pontokat. Szerencsére örülünk, hogy ehhez hasonló "nagy" gondok uralkodnak Hamsíkéknál, ami most azért kis híján egy felelőtlen pontvesztésben csúcsosodott ki, de végül csupán az egy szem bekapott gól miatt morgolódhattunk egy kicsit. Inkább nézegessük a tabellát, mert olyan jó látni az első hely mellett a csapat nevét, lélekben pedig már készüljünk a bolognai túrára, hogy aztán majd a Roma és az Atalanta ellen lezárjuk a 2015-ös naptári évet. Nem lesz egyszerű ez a hármas menet, de ez a csapat eddig is sok mindenre rácáfolt és a jövőben is bőven fog örömet okozni nekünk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr688131460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása