"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Gondolatok, kérdések, észrevételek

Serie A 10. forduló: Genoa előtt

2017. október 25. - Pietro87

gennap2007.jpg

Szokatlan a cím, szokatlan lesz a poszt is, ami pedig az egyedüli állandót jelenti újabban, az a roppant kevés időm. Talán, ha 18 csapatos lenne a bajnokság és nem lennének hétközi fordulók, lehetne nézni a TV-ben egy Regensburg - Augsburg német kupa meccset, vagy egy jó filmet, esetleg pihenni. Helyette azonban újra egy hétközi fordulón veselkedünk neki a Genoának a Marassiban, mely kapcsán és sok más egyébbel is kapcsolatosan felvetődtek bennem bizonyos dolgok.

Lassan 10 és fél éve lesz annak, hogy 2007 júniusában kéz a kézben jutottunk fel a Serie A-ba testvéreinkkel, s ahonnan sem mi, sem pedig a Genoa nem pottyant ki azóta sem. A két klub azonban a 2007/08-as szezontól egészen más köríveket használ, más dimenzióban mozog. Jelen pillanatban a genovaiak a kiesés ellen harcolnak, mi pedig nyíltan is bejelentkeztünk a bajnoki címre. 

Fenti témához kapcsolható a következő kérdés: mi a fészkes fenét művel Preziosi ezzel a sokkal többet és jobbat érdemlő klubbal és miért folytat olyan játékospolitikát, mellyel állandósítja a felforgatottságot a keretben. Most vegyük ezzel szemben a Napolit, melyet különös nagy csend övezett idén a mercatón.

Rossz belegondolni, hogy míg Benítezzel kettőből kettőt nyertünk a Marassiban, addig Sarrival a rekordokat és mindenféle statisztikát átíró támadófocival még gólra sem futotta tőlünk, igaz legalább nem is kaptunk. Fun fact: utolsó gólunkat a mai napig De Guzmán szerezte ellenük idegenben, Zuniga passzából.

Néztem hétvégén a veronai városi derbit és csodálva Inglese fejjátékát és két gólját, arra a következtetésre jutottam, hogy talán most nem fogunk mellé a januári csatárvásárlással. Gabbiadini eleinte még csak-csak bevált, de Pavolettiről ilyet még gondolnunk sem szabad. S közben bevillant előttem, ahogy Milik sárga mezben Birsával és Hetemajjal játszik össze egy kontratámadás közben. 

gennap2007a.jpg

Keresd a Juve merdát!

Kár a szombati döntetlenért, úgymond az elvesztett két pontért, de közben jusson az is eszünkbe, hogy ez a csapat pontokat ver a tavalyira, s hiába a Bonucci nélküli látszólag meggyengült Juventus, a torinóiak is többet kapartak össze tavalyi önmaguknál. 

Lassan kijönnek a hivatalos kezdők, nem fogok ránézni az összeállításokra, de azt tippelem, hogy a kapusposzton kívül, mindenhol rotálni fog a mester. Szigorúan ésszel, abba pedig a 4-5 változtatás simán belefér.

Tényleg igazak Sarri szavai, vagyis elképzelhető az, hogy játékosai a bajnokságra fókuszálnának a Bajnokok Ligájával szemben? A realitás ezt mondatja és így is kellene lennie, de egy profi általában profi módon áll hozzá mindenhez. Vagy ezek csak elterelő mondatok, avagy egy ébresztő kürt hangja a BL-ben álmosan kezdő Hamsíkéknak.

Fogadni kellene valamit a meccsre és úgy a forduló többi találkozójára is. Lő legalább két gólt a Napoli? Lehet-e a csapatot hendikepre tenni, vagy biztosabb a mindkét csapat szerez gólt opció? Ti mit tippeltek, vagy mire vettétek ki ezt az összecsapást.

Jó szórakozást a meccshez és Forza Napoli!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr9313085766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása