"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Nehéznek tűnő bolognai meló

Serie A 15. forduló: Bologna előtt

2015. december 06. - Pietro87

bologna_mazzarri_0-3.jpgA szinte tökéletesen teljesített novemberi hónap után, már előttünk tornyosul a következő feladat: minél jobbat nyújtani, minél több pontot bezsebelni a december során. A küldetést most sem nevezhetjük éppen könnyűnek, hiszen a novemberihez hasonlóan majd itt is lesz egy rangadó, amelyet nehéz idegenbeli túrák fognak közre. Ennek a kalandnak az első állomásán Bolognába látogatunk, ahol legutóbb még Mazzarri idejében tudtunk nyerni - ezen a meccsen harcoltuk ki a BL indulást -, Benítezzel ikszeltünk, tavaly pedig a Serie B-ben vitézkedett az ellenfelünk. Mint mindig, most sem számítunk könnyű 90 percre, annak ellenére, hogy a táblázat egészen mást mutat nekünk.

Akár egy legyintéssel is elintézhetnénk ezt a Bolognát, hiszen egy újonc, jelenleg kieső helyen tanyázó együtteshez látogat a forduló előtti listavezető. Ám okosabbak vagyunk mi ennél, ahogyan Sarri is, aki szerint a szezon legnehezebb meccse előtt állunk. Persze, a sorok mögé látunk és kiolvassuk ebből a lényeget: le kell venni  a terhet a játékosok válláról, ami az elmúlt hetek után tonnányira nőtt rajtuk. Ebben talán segítségre lesz a 12. ember, vagyis a szurkoló, az a nagyjából több mint 10 ezer főt kitevő nápolyi, Bolgnában vagy Emilia-Romagnában élő, ott dolgozó Napoli-drukker, akik minden bizonnyal otthoni környezetet fognak varázsolni a Renato Dall'Ara-ban. Ha már itt tartunk, rekordra, legalább 24 ezer drukkerre számítanak a stadionban a bolognaiak.

De hogy miért is kell tartani ettől a Bolognától? Mert a gyatra kezdés és a kilátástalan játék ellenére, jóval több van ebben a csapatban. Az edzőváltás nagyon jót tett nekik, Donadoni azzal kezdte, hogy formációt váltott - a 4-3-3-at nyomatja - és rendbe kapta a társaságot. Egykori edzőnk egy Atalanta elleni 3-0-lal nyitott, majd a Hellas ellenit is behúzta (2-0), hogy aztán egy ponton tartsa a Romát (2-2). Igaz, hogy legutóbb becsúszott egy vereség a Torino ellen (0-2), de fejlődik a társaság és valahol várható is volt, hogy feljebb fognak lépni a tabellán és otthon minimum veszélyesek lesznek sok ellenfelükre. Főleg a támadó triójukra kell figyelni, elöl Destróval, Giaccherinivel és a francia Mounierrel az élen, akiket a kezdőbe várnak. Középen, Allanhoz hasonlóan nekik is megvan a maguk ütköző emberük Donsah személyében, hátul pedig az Oikomou - Gastaldello tengely ügyel a védekezésre.

donadoni_bologna.jpg

Új edző eddig jól söpör

Csapatunkat illetően tényleg az foglalkoztat minket leginkább, hogy a veretlen széria meddig nyújtható ki, illetve, hogy Sarrinak sikerült-e kijavítania az Inter elleni utolsó fél órát. Nem szabad, hogy még egy olyan lélektelen játék előfordulhasson, mert a kapufa sem lesz mindig velünk és előbb-utóbb csúnya vége lesz a dolognak. Erre kell leginkább figyelni Bolognában; viszont ha nem altatjuk el magunkat, akkor ezt a mérkőzést is hozni fogjuk.

Szerencsére már valamivel jobb helyzetből indulunk, mint azt Veronában tettük, hiszen az alap tizenegy fut majd ki a pályára - a Hellas ellen Koulibaly eltiltott volt - és a cserék közt már számíthatunk Mertens szolgálataira. Bár, jobb lenne úgy letudni a meccset, hogy a belgának ne kelljen még pályára lépnie; a Legia ellen jobb lenne visszarázódni a játékba. Ellenben Gabbiadini még továbbra is a maródiak listáján szerepel, külön edzéseket végez és igyekszik minél gyorsabban felépülni.

Térjünk ki a riválisokra is. A Juventust is ide kell már sorolnunk, akik könnyed meccsen és győzelmen vannak túl a Lazióval szemben (2-0) és már csak 4 pontra vannak mögöttünk. Tegnap az Inter a sokadik 1-0-ájával verte a Genoát és visszaelőzött a táblázaton, azonban előtte, még délután, a Roma pontokat hullajtott Torinóban (1-1), így leszakadófélben a társaság. A Fiorentina utánunk, 15 órától fogadja majd otthon az Udinesét, ahol három hazai ponttal számolunk, tehát mindenképpen nyernünk kell Bolognában.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr718142712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása