"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Győzelemmel tértünk vissza

Bajnokok Ligája csoportkör 1. forduló: Dinamo Kijev - Napoli 1-2

2016. szeptember 15. - Pietro87

din_milik_1-2.jpgHosszú kihagyást követően ott folytattuk Bajnokok Ligája szereplésünket, ahol 2013 decemberében abbahagytuk: a Dinamo Kijev legyűrésével fontos pontokhoz jutottunk, mely még nagyon jól jöhet a későbbiekben számunkra. Ugyan az elején egy kicsit ránk ijesztettek az ukránok, de erőt véve magunkon még az első félidő során meg tudtuk fordítani az állást, melyet a későbbiekben is tartottunk. Ugyanezt már nem mondhatja el magáról másik csoportellenfelünk, a Benfica, mely az utolsó percekben kapitulált és így döntetlenre adta a Besiktas ellenében.  Ezek után pedig nem csak annak tudunk örülni, hogy Sarri az Európa Liga után, a BL porondon is győzelemmel debütált, hogy Milik a bajnokság után itt is képes volt duplázni, hanem hogy pontelőnnyel fogadjuk két hét múlva a portugálokat.

A sorsolás pillanatában úgy voltam a csoportunkkal, hogy az első helyért valószínűleg majd mi és a Benfica fog harcolni, míg a Dinamo válthatja meg a jegyet az Európa Ligára a Besiktas kárára. Ehhez képest Portugáliában úgy borult a papírforma mint annak rendje és mely hideg zuhany ott a végén érkezett meg, nálunk rögvest majdnem a középkezdést követően. Egy labdakihozatalt elrontva, Albiol az ellenfél játékosához passzolt, aki nem teketóriázott és a kezdőkörből megkínálta egy jól irányított lövéssel Reinát, akinek rendesen nyújtózkodnia kellett. Ezt a nagy löketet leszámítva egyébként mi irányítottuk a játékot, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. Egy-két kisebb helyzet adódott mind a Dinamo, mind pedig a Napoli kapuja előtt, de komolyabb átütőerő nem volt kedden a játékunkban. Nem véletlen, hogy a győzelmünk ellenére Sarri nem volt elégedett az aznapi focink minőségével.

Aztán a 26. perc környékén Yarmolenko az egyébként később gólpasszig jutó és jól játszó Ghoulam mellől csavart középre, ahol labdája teljesen üresen talált egy kijevi játékost, akinek már csak egy passzra volt szüksége, hogy Garmasht gólhoz segítse. A gól és maga az akció szép volt, kár, hogy nem mi vezettük végig ezt a támadást. Sajnos ezekben a percekben tökéletesen lejött a csapatról az, hogy megfogta őket a Dinamo vezető gólja: beugrik itt Hamsík labdavesztése, mely után nem sok kellett, hogy komolyabb helyzet alakuljon ki a kapunk előtt.

Szerencsére ezt a meccs közbeni hullámvölgyöt átvészelve, még időben tudtunk reagálni és ahogy a Dinamo is tulajdonképpen a semmiből szerezte a gólt, úgy mi is meglepődtünk, amikor Milik ismét ügyesen használta a fejét. Ghoulam tanári módon adta be a lasztit, melyre lengyel csatárunk szinte berobbant és védőjétől kissé elszakadva Shovkovskiy kapujába fejelt.

din_nap_1-2.jpg

Milik négy góljából három, fejes után született

A gól után egyértelműen a mi perceink következtek, bár illik megjegyezni, hogy a hazaiaknak volt még egy lehetőségük, de Ghoulam nagyszerűen visszaszerezte a labdát. Koulibaly volt még az egész meccsen rendkívül szilárd és amikor Yarmolenko egyszer-egyszer meghúzta a jobb szélt, ő ment ki segíteni Ghoulamnak. Ezt követően Mertens szerzett kis híján gólt: egy labdát fülelt le és egészen közel járt már a kapuhoz, mikor csúnyán fölé-mellé csavart. Bosszankodtunk egyet, hogy mi maradt ki, azonban nem sokára már újabb gólnak tudtunk örülni. Hamsík, Callejón volt a labda útja, majd Mertens fejelt be középre, hogy abba Khacheridi is belefejeljen egyet és hozza egyúttal helyzetbe Miliket, akinek már nem volt nehéz dolga ezután. Skót játékvezetőnk itt nem volt skót, mert túl az egy perces hosszabbításon, de a támadás kimenetelét még megvárva engedte tovább a játékot, mellyel még a szünet előtt fordítani tudtunk.

A második félidőben már a mi akaratunk érvényesült és a komolyabb helyzeteket is jobbára mi dolgoztuk ki. És hogy a Dinamónak semmi keresnivalója ne legyen a továbbiakban, arról egy nagyszerű bírói döntés gondoskodott. Collum spori annyira nem szívleli a színészkedésre hajlamos játékosokat és azok gyengén kivitelezett produkciót, hogy bő tíz perc alatt két sárgát is kiosztott ilyenekért az ukránoknak. A második esetnél ráadásul Sydorchuk úgy játszotta el a nagy halált - miközben 11-est szeretett volna kiharcolni -, hogy dobta magát. A mutatványért érkezett a második sárga, s az ezzel járó kiállítást jelentő piros lap is.

dinamo_napoli_1-2.jpg

Mertens most is aktív volt és kapufáig is eljutott

Innentől kezdve tényleg bravúr lett volna két, de akár több pontot is Kijevben hagyni. Mertens ugyan még a kiállítás előtt is úgy gondolta, hogy ideje lezárni a meccset, de lövése a kapufáról vágódott vissza. Majd a már említett kiállítás után is adódtak helyzeteink, de a mindent eldöntő gólt a továbbiakban már nem sikerült bevinnünk, így szűken, de hoztuk ezt a nagyon fontos kijevi meccset. Elhihetjük, hogy a Benfica és a Besiktas is rendesen meg fognak itt izzadni. 

Viszont legközelebb a Bajnokok Ligájában a Benfica Nápolyban fog izzadni - reményeink szerint -, mely meccsre már most óriási az érdeklődés. Tegnapi hír volt, hogy 18 000 jegy már gazdára is talált és szűk két hétig ez a szám csak emelkedni fog. Az 50 ezres jegyeladás szerintünk meg lesz, de nagyon fogunk drukkolni, hogy telt ház fogadja a luzitánokat a San Paolóban. 

Addig azonban más feladatokra kell majd koncentrálnunk, először például a Nagy Ádámmal felálló Bolognára, akikkel szombat este fogunk megmérkőzni otthon. Csak ránézésre tűnik ez egyszerű meccsnek, de reméljük, hogy a nehéz kijevi percek már nem lesznek benne a lábakban. Illetve azt is, hogy látunk pár bemutatkozást is, ha már így besűrűsödött ez a szeptember. Mert ne feledjük, hogy ezt követően jövő héten, a szerda-szombat ritmusában már a Genoa és a Chievo bajnokik következnek. Már most kíváncsian várjuk, hogy mit főznek ki ezekből Sarriék.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr7711703671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása