"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

"Ha bajnokok leszünk, másnap abba is hagyom a játékot"

Még mindig Hamsíkról

2016. november 19. - Marekiaro

Egy igaz szerelem története Marek Hamsík nápolyi karrierje - becsüljük ezt meg, mert a modern fociban ez már nagyon (NAGYON) ritka. A Kapitány nyáron már a tízéves jubileumát ünnepelheti annak, hogy a Bresciából Nápolyba szerződött. Pedig anno majdnem északon maradt, ugyanis a Massimiliano Allegri vezette Milan is igen erősen udvarolt neki...A tízéves jubileum mellett az 500. lejátszott tétmeccsét ünnepli a hétvégén Udinében, ennek apropójából a Corriere dello Sport készített vele interjút.

hamsik_brescia.jpg

Egy fiatal szlovák, bresciai tehetség, akiért 2007 nyarán kis túlzással a fél Serie A sorban állt...

Ha összeadjuk a karrierje legelején, a Slovan Bratislavában lejátszott 6 meccsét, a bresciai 74-et és a nápolyi 419-et, könnyen kiszámolhatjuk, hogy egy igen jeles jubileumhoz, az 500. lejátszott tétmeccséhez érkezik "Marekiaro."

"Nagyjából fejben szoktam ezeket tartani, de ezt most elfelejtettem" - mondta Hamsík a Corriere dello Sport kérdésére. "Ennek most nem számoltam utána, de óriási érzés."

"Nem érzem magam öregnek. Inkább egy fiatal srácnak, de jó érzés belegondolni, hogy [Udinében - a szerk.] már ötszázadszor lépek pályára. Azt jelenti, hogy nem spóroltak velem, mindenhol megkaptam a bizalmat."

A kedvenc meccs? "Legyen kettő: még az első, 2012-es Juventus elleni kupadöntő és a 2014-es dohai szuperkupa-meccs. De biztos lenne még, ha jobban átgondolnám." A legemlékezetesebb gól? "Talán a Milan elleni, még a legelső szezonomban: nagyon fontos gól volt, mert ezzel jutottunk ki Európába. Óriási felzárkózás volt."

napoli-coppa-italia-2012.jpg

A 2012-es fináléban a 83. percben gólt szerzett, de csapatkapitányként még nem ő, hanem egy másik, Nápolyhoz szintén ezer szállal kötődő játékos, Paolo Cannavaro emelte magasba a trófeát

41781-i-giocatori-del-napoli-festeggiano-con-la-coppa-italia-appen.jpg

A második kupagyőzelem 2014-ben, immár csapatkapitányként, de gól nélkül 

"A rekordokért vagyok itt. De ha megnyerem a scudettót a Napoli mezében, másnap nyugodt szívvel abba is hagyhatom a játékot. Óriási érzés lenne."

És ha már rekordok, valamint 500. tétmeccs, nézzünk egy adag statisztikát Hamsíkról, ezúttal szigorúan a klubkarrierjére koncentrálva:

Slovan Bratislava (2004): 6 meccs/1 gól

Brescia (2004-2007): 74 meccs/12 gól

Napoli (2004-2007): 419 meccs/103 gól (csak bajnokikon 331/84)

Harmadik legtöbb meccs (419) a Napoli színeiben Giuseppe Bruscolotti (511) és Antonio Juliano (505) mögött

Negyedik legtöbb (103) gól: 1. Diego Maradona (115), 2. Attila Sallustro (108), 3. Edinson Cavani (104)

Legtöbb európai kupameccs (60)

Gonzalo Higuaínnal holtversenyben a második legtöbb (15) nemzetközi kupameccsen szerzett gól. (Edinson Cavani 19-cel vezet)

hamsik.jpg

Hamsík nyáron már 30 éves lesz, de saját elmondása szerint még egyáltalán nem érzi magát öregnek, szóval még jó néhány kiváló év állhat előtte. És a rekordok sincsenek messze, tehát lehet, hogy pár éven belül ő vezet majd minden Napolira vonatkozó rekordot, és még nagyobb klubikon legyen

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr6111973618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása