"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Néztük, és nem hittük el

Serie A 15. forduló: Napoli - Inter 3-0

2016. december 03. - Marekiaro

Nem hittük el, hogy az Inter elleni rangadón az idei Napolit látjuk, illetve hogy megy ez így is, és nem csak álmodunk. Voltak helyzetek, amiket végre ki is használtunk, a csapat harapott, a védelem nem csinált hülyeségeket, Reina ihletett formában védett - egészen szürreális meccset láthattunk, pedig az Inter ellen akár reális félnivalónk is lehetett volna, egészen príma formában játszottak az edzőváltás óta, a vége aztán egy rég nem látott tükörsima győzelem lett. De nézzük részletesebben a 15. forduló nyitó 90 percét!

Kiválóan kezdődött: 1 perc és 47 másodperc telt el a meccsből, amikor Callejón tette középre a labdát. Az a kezdőként lehetőséget kapó Piotr Zielinskihez került, aki gyakorlatilag kapásból lőtt is, a lövés pedig utat talált a védők lába között és Handanovic keze mellett a kapuba. Három perccel később már kettő volt az előny, ugyanis az 5. percben az imént még gólt szerző Zielinski ugratta ki a Kapitányunkat, Marek Hamsíkot, aki egy az egyben vezethette Handanovicra a labdát, így pedig a szlovénnak esélye sem volt Marek ellen. 5 perc után sínen volt tehát a meccs, ami egyébként brutális iramban kezdődött.

nintchdbpict000286325910.jpg

Piotr Zielinski (jobbra) első gólját szerezte Nápolyban. A 2. percben betalált, az ötödikben pedig adott egy gólpasszt is, hogy feltegye a koronát teljesítményére.

hamsik_1.jpg

A Kapitány 104. gólját szerezte, ezzel utolérte az örökranglistán Edinson Cavanit. Előttük már csak Diego Maradona (115) és Attila Sallustro (108) találhatóak.

Kiválóan folytatódott: Az első félidő nagy részében úgy nézett ki, hogy apróságokon múlik, hogy tovább növeljük az előnyt. Több életerős (és pontos!) lövést eresztettünk el, még az utóbbi időben elég halvány Gabbiadini lábában is benne volt a gól. Manolót már-már sajnálhattuk is, mert ma tényleg megvoltak a helyzetei, de egyszer például Handanovicnak kellett bemutatnia vele szemben egy igen komoly bravúrt. Az Inter védelme ekkor bóklászott a pályán, Callejónék úgy szaladtak át rajtuk, ahogy nem szégyelltek.

Ha pedig az Inter mégis támadást vezetett volna, akkor Reina a helyén volt, és elhárított minden veszélyt.

Jól indult a második félidő is: A második félidő úgy indult, ahogy az első abbamaradt: nápolyi helyzetekkel, és bármikor benne volt, hogy még mélyebbre lökjük az Intert a szakadékba. Ez végül az 51. percben jött el, amikor egy amúgy szép Handanovic-védés után Insignéhez került a labda, aki a magát összeszedni próbáló Handanovic és a védők között szép mozdulattal emelt a kapuba. Lorenzo ezzel már sorozatban harmadik meccsén talált be. Nagyon jót tett neki az udinei dupla, úgy néz ki, ott felszakadt benne egy gát, amit a helyzetek elpuskázása okozta frusztráció jelentett.

Végre van rotáció: Sarrit mintha kicserélték volna az utóbbi időben. Mondjuk sok idő kellett hozzá, de nem olyan rég le merte kapni az egyre fáradtabb, egyre enerváltabb és emiatt egyre gyengébb Jorginhót, újabban pedig már Allan sem feltétlenül érinthetetlen. Zielinski ráadásul milyen jó, hogy lehetőséget kapott Allan helyén!

A csapat már-már vicc tárgya lett amiatt, hogy vajon mikor mutatkozik végre be a Dinamo Zagrebtől igazolt, 21 éves fiatal középpályás, Marko Rog. Szó volt arról olasz oldalakon, hogy az ő leigazolását igazából csak az elnök, Aurelio de Laurentiis akarta, Sarri annyira nem, de a Mister már a Sassuolo elleni meccs után úgy nyilatkozott, hogy felépítette őt, csak az a meccs nem úgy alakult, hogy beálljon. A mai végre igen, és Rog ennek megfelelően kapott nagyjából negyed órát, és az ez alatt a 15 perc alatt mutatott teljesítményére lehet építeni, közel sem reménytelen, ahogy játszik.

rog-napoli-inter_51zzlvsxaevd1khhermefzpds.jpg

Komoly "verseny" alakult ki a Napoli és az Inter között, hogy vajon Rog vagy Gabigol mutatkozik be később, aztán végre-valahára tegnap pályára léphetett a fiatal horvát. Kiváló opció lehet Hamsík tehermentesítésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr3712018937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása