"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Dicsőség vagy bukás?

Bajnokok Ligája csoportkör 6. forduló: Benfica előtt

2016. december 06. - Pietro87

benf-nap_beharang.jpeg

A szakadék szélén állunk, mégis egy karnyújtásnyira a biztonságos ponttól. Roppant különös a helyzet a Napoli szemszögéből illetve jól mutatja csoportunk kiegyensúlyozottságát vagy éppen kiszámíthatatlanságát, hogy az utolsó kör előtt még három csapat is esélyes az első két hely valamelyikére, míg a vesztes harmadik mehet az Európa Ligába. Egyetlen kihagyás, figyelmetlenség és a teljes szezont be is lehet dobni a kukába, nem beszélve arról a sok-sok eurómillióról, melyet a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata kaparinthat meg. Nyilván ennek gazdasági vonatkozása van, a szurkolót meg inkább az érdekli, hogy miként fog kijönni imádott csapata ebből az egészből. Erre ma este megkapjuk a választ.

Gyorsan szögezzünk le egy fontos dolgot: mint tudjuk, a Napoli nem először szembesül ilyen helyzettel a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulója előtt. Öt évvel ezelőtt a kezünkben volt a sorsunk, mellyel a Villarreal idegenbeli 2-0-ás legyőzésével tudtunk is élni. 2013-ban pedig rekord pontszámmal estünk ki és hiába győztük le a hatodik játéknapon 2-0-ra otthon az Arsenalt, a hármas, egymás elleni eredményekben alulmaradtunk velük és a Dortmunddal szemben is. Tehát volt már részünk jóban és rosszban egyaránt. Most nem függünk másoktól, mert egy győzelem nem csak a továbbjutást, hanem a csoport első helyét is jelentené.

Azonban olyan gyönyörű ez a négyes, hogy ma egy vereséggel is bemehetünk a legjobb 16-ba és akkor jó magyar lévén kezdjünk is számolgatni. Mert azt mi annyira jól megtanultuk már a sok kínkeserves eb- és vb-selejtező alatt. Így nincs is más hátra, minthogy megnézzük hogyan is juthatunk tovább.

Tehát:

  • győzünk és csoportelsők vagyunk
  • döntetlent játszunk, mellyel a Benficát magunk mögött tartjuk (ha közben nyer a Besiktas, akkor ők az elsők)
  • kikapunk és a Besiktas is kikap (ha a törökök pontot szereznek a Dinamo ellen, akkor az egymás elleni miatt továbbmennek)

benf-nap_beharang2.jpg

Nápolyban mesteri játékot mutatva győztük le a portugálokat

Ma nem várunk olyan kimagasló teljesítményt, mint az odavágón, vagy mint amit az Inter ellen mutattunk, mert mégis csak egy erős ellenfél otthonában fogunk pályára lépni. De talán bizakodhatunk, hogy péntek óta valami változás állt be a csapatnál és végre rátalált arra az útra, melyről sajnos október elején letért. A győztes, gólokkal és imponáló játékkal megspékelt útra. 

Jó hír, hogy a sajtótájékoztatón részt vevő Hamsík és Sarri is kellően elszántak: a szlovák szerint most jön a finálé, míg mesterünk szerint már semmi tétje nem lenne ennek a mérkőzésnek, ha a Besiktas ellen nem kapjuk meg a végén azt a lesgólt. De mindenképp tovább kell menni. Azt, hogy Mertenst vagy Gabbiadinit állítja csatasorba, természetesen nem árulta el, de lehetetlenség is lenne ezt megtippelni. Mert az is egy elképzelhető verzió, hogy Insigne padozni fog, míg előbb említett két játékos ott lesz a kezdőben. Viszont így a legjobb formában lévő támadónk maradna ki, ha pedig Gabbiadinit tennénk le a padra, jó kérdés, hogy mire mennénk a hamis 9-es formációval. Mertens viszont pénteken csak a lelátón volt, így meglepő lenne, ha újból kimaradna a kezdőből.

Egyedül a hátsó négyes tűnik biztosnak - Hysajt óvatosságból kellett lecserélni előző héten -, az, hogy Hamsík kezdeni fog és hogy valószínűleg visszatér a középpályára Allan és Jorginho is. Hiába Zielinski és Diawara hirtelen szerű berobbanása, az Inter ellen végignyomták és most nem hiányozhat a frissesség a pályáról. Továbbá kell Allan személyében egy jó, kipihent szűrő is és Jorginhóval kiegészülve ez a hármas már egy összeszokott triót alkot.

A Benficáról éppen csak annyit, hogy pénteken kikaptak 2-1-ra a Maritimótól, mely az első vereségük volt a bajnokságban és 29 tétmeccs alatt csak a második. Ami érdekes, hogy az aznapi összeállításuk és a várható kezdőjük teljesen megegyezik, vagyis nem egy pihentető 90 percet áldoztak be a Bajnokok Ligája érdekében. Hozzánk hasonlóan eddig ők sem villogtak hazai pályán: 1-1-re végeztek a Besiktassal és 1-0-ra verték a Dinamo Kijevet úgy, hogy az ukránok büntetőt rontottak.

Végül egy tipp a kezdőre:

BENFICA (4-2-3-1): Ederson; Semedo, Luisao, Lindelof, Almeida; Fejsa, Pizzi; Salvio, Guedes, Cervi; Mitroglou 

NAPOLI (4-3-3): Reina; Hysaj, Albiol, Koulibaly, Ghoulam; Allan, Diawara, Hamsik; Insigne, Mertens, Callejon 

TV: M4 Sport (20:45)

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr2212026379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása