"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Meccsbeszámoló a San Siróból

Serie A 21. forduló: Milan - Napoli 1-2

2017. január 25. - Pietro87

milan_napoli_1-2_insigne.jpg

Egy drukkertársunk Milánóban nézte végig/szurkolta ki a Napoli újabb győzelmét, majd megkeresett bennünket, hogy élményeit megosztaná velünk. A továbbiakban az ő beszámolóját olvashatjátok, mely leginkább a meccs történéseire koncentrálódik, illetve arra, hogy milyen focival rukkolt is elő imádott csapatunk.

Volt szerencsém élőben látni a hétvégi derbit a San Siróban, sőt még sikerült – tudtomon és akaratomon kívül – a vegyes szektorba jegyet kapnom. Balra mellettem egy Milan drukker, jobbra mellettem egy nápolyi hölgy, aki vércse hangjával 90 percen keresztül szurkolt torkaszakadtából, felettem pedig az igazi nápolyi B-közép, zászlókkal és a szokásos énekekkel amúgy meglepően barátságos volt a légkör, a két szurkolótábor csak néha-néha  találta be egymást, annál többször került  a szájakra a Juve, és bár nem tudok olaszul, a szövegkörnyezet nem pozitív volt, az tuti.:)

Érdekes taktikát választott a meccsre Montella: az első perctől kezdve a középpályáig feltolt védekezéssel operált a Milan, leszűkítve ezzel a területet a Napoli előtt, azonban ilyen szisztémában elég egy rossz passz, és máris versenyfutásra kényszerül a védelem. Így történt az első vendéggól előtt is: egy eladott labda a nápoly térfélének közepén, egy felpassz a szélvészgyors Mertensnek a pálya jobb oldala felé, aki egyből áttette a sprintben érkező Insignének, egy szép labdaátvétel után pedig a lövést csak a hosszú felsőbe tudta segíteni Donnarumma, 0-1. Még fel sem ocsúdhatott a Milan, újfent egy beívelt labda a védők mögé bemozgó Mertensnek, aki a beinduló Callejon elé tette a labdát, a kis spanyol pedig éles szögből, Donnarumma lábai között a kapu gurított, 0-2. Pár perccel később a belga duplázhatott volna: a nápolyi térfélen történő labdaszerzés után Allan centerezett, Mertens előtt azonban a labda furcsán pattant, így a rosszul eltalált labda a milánói kapus kezében landolt. Egyértelműen a Napoli uralta a meccset, egyérintős passzokkal nagyon gyorsan és pontosan építette fel támadásait a Sarri-legénység. Az első Milan helyzetet egy Gomez fejes jelentette: egy balról érkező beadást 8 méterről fejelt centikkel a kapu mellé. Mindenki a félidőt várta, sajnos a vendégvédelem is: Jorginho röviden passzolta vissza a labdát Tonellinek, aki nem tudott tisztázni, Kucka megszerezte a játékszert, és Reina mellett a kapuba lőtt, 1-2. Fájdalmas hiba volt, egyáltalán nem volt benne a mérkőzésben a hazai gól.

milan_napoli_1-2_hamsik.Jpeg

A második félidőben bekezdett a Milan, Pasalic fejese a nápolyi védelem első sorból történő mozizása mellett a felsőlécen csattant. Feltűnő volt ezekben a percekben Tonelli és Albiol bizonytalansága,  sokszor már az első passzok sem sikerültek, amikből villámgyorsan egy az egyben vezethette támadásait a vendégvédelemre a Milan, elsősorban Suso vezetésével. Teljesen a kontrákra épített a Napoli, Insigne vezetésével: az első gólt szerző csatár előbb szabadrúgásból tekert nem sokkal a kapu fölé, majd a középpályáról a kinnálló Donnarumma felett kapura ívelt, nem sokkal tévesztve el a célt. A meccslabda Mertens lábában maradt: Hamsík ugratta ki szenzációsan a védők közül kilépő belgát, a Milan fiatal kapusa azonban zseniálisan gyors mozdulattal leért az alsó sarokra. Nyomott a Milan, de igazán nagy helyzetet nem sikerült kialakítaniuk, így végül 95 perc játék után a Napoli elvitte a három pontot.

Összességében elmondható,  hogy jó formában van a Napoli, főleg a támadóhármas és Hamsík, de a középpályán Jorginho és Allan is nagyszerű munkát végez. Egyérintős játékból  nagyon gyorsan fel tudunk érni az ellenfél kapuja elé a gyors csatároknak köszönhetően, akiknek egy feltolt védelem maga az álom. Ami ugyanakkor figyelmeztető jel lehet, főleg egy Real szintű csapat ellen a BL-ben, hogy a hátsó alakzat minden különösebb nyomás nélkül el tudja veszíteni a fonalat, akár percekre is. Az elpasszolt labdák a középső területen, amiből villámgyorsan jön az ellenfél, igen komoly problémát okozhatnak egy Bale, Benzema, Modric fémjelezte Madrid ellen.  A Real ellen várhatóan nem nálunk lesz többet a labda, így a kontrajáték nagyon jól jöhet majd, de ahhoz magabiztosabb, és alapszituációkban nem hibázó védelem kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr7712151901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása