"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Elkezdjük a bajnokságban is

Serie A 1. forduló: Hellas Verona előtt

2017. augusztus 19. - Pietro87

curva-hellas.jpg

Szerdán kellemes előnyt kovácsoltunk magunknak a nizzaiak legyőzésével, ma pedig már készülhetünk is a Serie A rajtjára, ahol a Hellas Verona ellen kezdjük meg a 2017/18-as bajnoki szezont. Az ellenfelet nem szabad előre leírni vagy lebecsülni, de megijedni sem kell tőle; egyszerűen csak jó lenne már győzelemmel indítani a bajnoki küzdelmet.

Hiszen a Sarri-érában még soha nem sikerült győzelemmel kezdenünk, mert a két évvel ezelőtti, Sassuolo elleni vereséget sikerült egy Pescara elleni kínkeserves döntetlennel folytatni úgy, hogy még nekünk kellett kaparni az egy pontért 0-2-es állásról. Másrészt a fenti képen látható tábor aligha fogja buzdítani kedvenceiket, mert még a Serie B-ből hoztak magukkal egy kanyarbezárást. Viszont hogy ne ilyen dolgokon kelljen agyalnunk, arról a csapat meggyőzött minket a BL selejtező alkalmával: érett játékot bemutatva dominálta a mérkőzést, ahol legfeljebb azért bosszankodhattunk, mert a 2-0 helyett nem öt lett közte.

Valahogy ezt a produkciót kellene folytatnunk a Bentegodiban is, hogy minél előbb kedvét szegjük a lelkes feljutónak és bebizonyítsuk, hogy a még mindig hihetetlennek tűnő, a Napolit bajnokesélyesnek tituláló vélemények nem puszta kitalációk. Túl meseszép ez az egész és ilyenkor még az abszolút újonc Beneventót, no meg az első osztályt évtizedek óta elkerülő SPAL-t sem mondhatjuk biztos kiesőnek. Nagyon sok a kérdőjel, a riválisok erősödtek, jó neveket igazoltak és egy Szuperkupa vereség miatt badarság lenne leírni a Juventust, ami  az ő esetükben az ezüstöt jelentené. 

napnice20.jpg

Ami viszont vitathatatlan, hogy a Napoli ragyogó focit játszik, látványosat, mely a TV elé csábítja az átlag szurkolót is. Idén majd kiderül, hogy Sarri calciója párosul-e eredményességgel, mely ha összejönne, az tényleg scudettót eredményezne. A Nice ellen egy kis ízelítőt kaptunk és ebből, valamint a kitűnő tavaszi idényből, illetve az egész 2017-es évből tudunk csak kiindulni. A kérdés továbbra is az, hogy a védelem mennyit fejlődött, Koulibaly kinőtte-e gyermeteg hibáit, a szélen a Hysaj-Ghoulam kettős hatékonyabban tud-e védekezni. Ennek megfelelően ma némi választ fogunk kapni a feltett kérdésekre, addig is fürödjünk a Sacchi állandó dicséretei mögé besorakozó Gazzetta és Del Piero hízelgő kijelentéseiben.

Az első lépéseket pedig ma a Fabio Pecchia irányította Hellas ellen kell megtennünk, mely a Serie B-t ugyan nem tudta megnyerni, de a szezon során egy pillanatra sem férhetett semmi kétség a feljutásukhoz. Pecchia, aki játszott is a Napoliban, Benítez mellett a másodedzői pozíciót is betöltötte nálunk, a kiesés után vette át a veronaiakat és rögtön vissza is juttatta őket az A-ba. A korábbi mentorát előbb a Realhoz, majd a Newcastle-hez is követő tréner azonban szakított a Beníteznél kőbe vésett 4-2-3-1-es játékrendszeren és külön utat kezdett el kitaposni. A Hellasnál a leginkább kedvelt felállás ennek fejében a 4-3-3 és alternatívája a 3-5-2-es rendszerek voltak a Serie B-ben, ahol a csapattól nem állt távol a letámadás stratégiája, egészen a támadók vonalától kezdve. Nyilván egy osztállyal feljebb ezt nem mindig lehet majd kivitelezni és a kontrajáték kerül majd helyenként előtérbe, kíváncsiak leszünk, hogy Pecchia megállja-e a helyét, tud-e valami különöset villantani.

pecchianapoli.jpgPecchiát a sajtótájékoztatón kérdezték a Napolinál másodedzőként eltöltött időszakáról, mire ő azt felelete, hogy szerinte valami megmaradt a benítezi csapatból a maiakban, melyet a nyolc kezdőjátékos mutat meg leginkább, akiket a spanyol is használt. Csupán a hogyant hagyta el, mert Sarrival teljesen más dimenziókban jár a gárda. Persze a cigiről leszokni már sohasem tudó mesterünk érdemeit sem hagyta ki, ahogyan Hamsíkékat sem, akik 300 km / h-s autó mintájára száguldoznak, miközben az ő Veronája csak egy most kijövő prototípus, mely még tesztelésre vár. Ez a teszt az Avellino kupából való kiejtésével jól sikerült, ahol többek közt Daniele Verde duplázni tudott a 3-1-es győzelem alkalmával. Verde nápolyi srác, de Roma nevelés és bőven használható a 4-3-3-ban, ahol Pazzini a középcsatár a másik szélen pedig adott egy Alessio Cerci. Egy újonc csapatnak alapvető fontosságú, hogy legyen gólérzékeny csatára, a Cerci + gólzsák (Immobile) pedig egyszer már bejött a Serie A-ban, tehát Pazzinivel az élen miért ne sikerülhetne. Mely siker a biztos bennmaradást eredményezné.

Ennyit róluk, a Napoliról pedig még annyit, hogy Allan helyett a friss Zielinski kezdhet, míg hátul egy kisebb sérülés miatt kerülhet be Maggio, Hysaj helyére. Sarri egyébként 100.  - pályafutása szempontjából 700. - meccsére készül a Napoli kispadján, míg Insigne 50. gólját szerezheti meg eme csodálatos klubban. Ha a támadóink jó napot fognak ki és a csapat ott folytatja idegenbeli szereplését, ahol tavaly befejezte, semmit nem fog tudni kitalálni Pecchia, hogy megállítsa őket.

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr5412761700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása