"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Edzőmeccsbe fulladt a derbi

Serie A 4. forduló: Napoli - Benevento 6-0

2017. szeptember 18. - Pietro87

napoliben6-0.jpg

Parázs kis derbire számítottunk a Benevento ellen, de helyette egy könnyed átmozgató jellegű edzőmérkőzést kaptunk ajándékba, ahol már az első félidőben eldőltek a lényegi kérdések. Mertens három gólt vállalt, betalált a tridente másik két tagja is, hozzájuk pedig még Allan csatlakozott. Hamsíknál már annak is tudtunk örülni, hogy Sarri végig fent hagyta a pályán, míg Ounas kapcsán a nagyon ígéretes bemutatkozásnak.

Valahol lehetett sejteni, hogy a Bajnokok Ligájában elkönyvelt vereséget a Benevento fogja megsínyleni, de ilyen nagy arányú és laza győzelmet azért nem vártunk. Olyan volt ez, mint Dávid és Góliát ütközete, csak itt a papírforma szerint alakult minden. Vagy mikor az apa focizgat a fiával, csak ez az apa éppen nem szeret veszíteni és nem hagyja nyerni a gyereket. Ilyen volt tegnap a Napoli is: mindenki, aki a pályán volt úgy állt hozzá a meccshez, ahogy mindig is kellene és a szurkoló elvárná. 

Egy ilyen meccsből messzemenő következtetéseket nincs értelme levonni, de aki böngészni szeretne a statisztikák között, az nézzen szét a whoscored vagy a 11tegen11 oldalán. Passztérkép, egyéni és csapat mutatók, hőtérkép, stb. - tényleg rengeteg érdekes adatot találhatunk ezeken a nagyszerű oldalakon. Ahogy lehúzták a csapatot a Sahtar ellen, most mindenki jó értékelést kapott.

beneventosangennaro.jpg

San Gennaro ugyan Nápoly védőszentje, de Beneventóban született

Amit pedig mi szűrhettünk le az nem más, minthogy nem csak feltörni vagyunk képesek egy nagyon beszoruló védelmet, hanem kedvünkre szétzilálni azt. Nyilván egy olyan csapatnak, mely történelme során inkább a harmadik vonal meghatározó szereplője volt eddig, lélektanilag óriási romboló hatással bírt egy gyorsan bekapott gól, majd a további három mindössze fél óra alatt. Azonban ez nem von le semmit a Napoli azon érdemeiből, hogy a BL vereség után képes volt felállni a padlóról, hogy nem szaladt bele pl. egy arcpirító döntetlenbe. Bal szélünk ismét dominált: a Ghoulam - Insigne - Hamsík trió valami eszméletlen jó, mind ahogy háromszögeznek, ahogy felvezetik a támadást, nem beszélve előbbi kettő beadásairól. Az algériai és a helyi kedvenc összesen három gólpasszt hozott össze, ráadásul Lorenzo szerezte a meccs legszebb gólját is, már-már Pandevet idézve a fordulásból leadott lövéssel. 

Mertens, ha csak 11-esek segítségével is, de mesterhármassal zárt, Hamsík pedig sajnos a másik véglet volt, mert nem tudott közelíteni Maradona gólrekordjához. Pedig állítólag az egyik 11-es az övé lett volna, csak a sok félreértés közepette Mertens már fel is tette az i-re a pontot azzal, hogy 6-0-ra módosította az állást. Kapitányunk egyébiránt jól játszott: voltak helyzetei és egyszer-kétszer be is találhatott volna, amit valljunk be, sokat lendített volna szezon eleji formáján. Akit még ki szeretnék emelni, az az új fiú, Adam Ounas. Cseleivel megbolondította az ellent, ahogyan lendületes felfutásai is sok nehézséget okoztak a beneventói védelemnek. Van potenciál a srácban és itt meg kell dicsérni a vezetőséget, hogy egy ilyen csiszolatlan gyémántot sikerült kihalászni a Ligue 1-ből. Sarri majd a maga formájára alakítja, erről ne legyen kétségünk.

napli_tifosi_benevento.jpg

Jó idő, sok néző, hazai győzelem - mi kell még?

Mit mondhatunk el a mérkőzés után?

  • a Benevento egy szimpatikus csapat - melyben sokkal több van - a meccs végén is ugyanolyan lelkes szurkolóival együtt
  • sorozatban 9 megnyert meccsen vagyunk túl a Serie A-ban, mely új klubrekord
  • 4 bajnoki után már 15 gólnál tartunk, s miénk a legjobb gólkülönbség is
  • Ounast bátran be lehet dobni ezek után, többször is
  • Hamsík javuló formáék, a kritikusok inkább maradjanak csendben
  • Milik helyzete igen csak kényes ügy

A nagy arányú győzelemnek köszönhetően jobb gólkülönbséggel vezetjük a tabellát, de a Juve és az Inter is 12 pontot számlál, míg szerdai ellenfelünk a Lazio 10 ponttal áll a negyedik helyen. Jut eszembe, a Sasok a Genoa ellen tudtak nyerni 3-2-re, mégpedig úgy, hogy az első félidőben kapura tartó lövésük sem volt a hazaiaknak. Immobile pedig a Milannak lőtt hármasa után, most kettőt vállalt. Finoman szólva is roppant nehéz, egyben izgalmas meccsre van kilátás. 

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr512871802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása