"Oje vita, oje vita mia... oje core 'e chistu core... si' stata 'o primmo ammore... e 'o primmo e ll'ùrdemo sarraje pe' me!"

Napoli

Napoli

Javítsuk ki a hibát!

Bajnokok Ligája csoportkör 2. forduló: Feyenoord előtt

2017. szeptember 26. - Pietro87

napoli-feyenoord.jpg

A válogatott szünet előtti sorozat utolsó felvonásai következnek a  héten, többek között is legelőször a Feyenoord elleni hazai Bajnokok Ligája találkozó. Szinte kötelező feladatnak tartjuk, hogy kijavítsuk előző körös botlásunkat és elejét vegyük a rossz startnak.

Történelmi jelentőségű napon fogadjuk a holland bajnokot, hiszen 13 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon indult útjára az Aurelio De Laurentiis által fémjelzett éra a Napoli életében. 13 év alatt olyan szintre jutottunk, hogy a Serie C-s Cittadella helyett a Bajnokok Ligája csoportkörében fogadjuk a Feyenoordot. Az mondjuk eléggé belerondít majd a képbe, hogy az akkori 60 ezer néző helyett, most nagyjából a felére lehet majd számítani. És ha igazak ezek az előzetes becslések, akkor nagyon sajnáljuk, mert ez a mai Napoli megérdemelné, hogy teltház előtt játsszon a San Paolóban.

Az pedig, hogy nem a levegőbe beszélünk a legjobban talán Guardiola érzékelteti, hiszen a csapat játékát a top4-be helyezte. "Nem egy Milan, nem egy Juventus, de jobban játszik ezen csapatoknál". Sajnos az a baj, hogy az ő Manchester City-je is így tesz és mintha idén kezdene beérni a spanyol munkája a gárdánál, ezzel tovább bonyolítva és nehezítve első helyről szőtt álmainkat. 

Kemény dió a City, de most nekünk arra a Feyenoordra kell koncentrálnunk, akik otthon szaladtak bele a késbe egy 4-0-ás zakó kíséretében az első körben. Vagyis ez a találkozó nagyon is hatással lesz a továbbjutásszempontjából, mert a vesztes, ha nem is vesz búcsút a legjobb 16-tól, jócskán megnehezítik a dolgát ilyen szempontból.

napoli_stat_europa.jpg

Európa élén a Napoli

Tehát Feyenoord. A holland foci kapcsán az elmúlt években azt tudjuk, hogy leszálló ágban van - már ami a válogatott újabban jelentkező bukdácsolását illeti a selejtezőkön -, illetve klubszinten mindig az Ajax és a PSV kettőssel számolunk. A rotterdami csapat a tagja ennek a nagy hármasnak, de az elmúlt két évtizedben valahogy mindig lemaradt a nagy duótól és megbújt az árnyékukban. Van Bronckhorst érkezésével azonban új időszámítás kezdődött náluk: a 2015/16-os hazai kupagyőzelem után, idén behúzták a bajnoki címet, melyet 1999 után hódítottak el újra. Idén is ott vannak a tűzközelben, azonban egy ideje nem számíthatnak gólerős csatárukra, a gólkirályi címet tavaly elnyerő Nicolai Jørgensenre. Illetve a szintén alapembernek számító középső védő Botteghin sem lesz ott a pályán. Ezek mindenképpen a mi javunkra dönthetnek, mert Sarri az alapkezdőjét fogja pályára küldeni minden bizonnyal. Legalább is ezért nem kezdett Ferrarában sem Jorginho, sem pedig Allan.

A végére pedig mondanom sem kell, hogy otthon egyszerűen nem hibázhatunk és nem engedhetünk meg magunknak olyan hullámvasutazást, melyet bemutattunk például a Besiktas vagy a Dinamo Kijev ellen. E két meccsen egyetlen egy pontot voltunk képesek összekaparni a Szent Pálban és Portugáliában kellett kiharcolni a továbbjutást az utolsó fordulóban. 

Forza Napoli!

A bejegyzés trackback címe:

https://forzanapoli.blog.hu/api/trackback/id/tr7712898700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása